Fotominner fra Årstadpostens 22 årganger som papiravis

Gruppen 7 til 9 år hadde nærmere 100 deltakere høsten 2003.

I august 1993 kom Årstadposten, eller Landås-Solheimposten som avisen het den gang, med sitt første nummer. I de 22 årene med papiravis ble det tatt mange tusen bilder. Brorparten av dem ble presentert som svart-hvitt-bilder i papiravisen.

Nå tar Årstadposten bilder med tilhørende tekster frem fra glemselen, forhåpentlig til glede for de mange som vil kjenne igjen seg selv eller andre.

Bare unntaksvis vil utlegging av nye historier bli annonsert på Facebook. Ta derfor jevnlig turen innom nettsiden og se etter nye saker under lokalhistorie og fotoglimt

Juleoppvisning i Turnhallen

Vi starter med å ta turen fjorten år tilbake i tiden, til nummer 11, desember 2003.

En del av de om lag 90 som høsten 2003 var med på Bergens Turenforenings Idrettsskole.

Juleoppvisningen til Bergens Turnforening i Turnhallen på Landås en søndag i adventstiden har i mange år høstens høydepunkt for turnerne i de aldersbestemte klassene.

Midt på det store gulvet utøvde de sine kunster med foreldre, søsken og besteforeldre som spente iakttakere ringside.

Programmet startet som alltid med vakre toner fra Bergens Turnforenings Orkester. Avslutningsnummeret var den velkjente og populære Turnermarsj.

Trivselen er noe av det som kjennetegner juleoppvisningen i Turnhallen. Alle liker det de holder på med, og skulle noen ikke lykkes helt med sitt program, vanker det likevel klappsalver fra publikum og oppløftende ord fra speaker.

Disse turnerne er nå om lag 20 år gamle. Instruktør var Odd Michelsen, som i 2005 fikk kongens fortjenstmedalje i sølv for sin innsats for gymnastikk- og turnsporten lokalt og nasjonalt.

Turnere i norgestoppen

Etter at førskolebarna og deltakerne på Idrettsskolen hadde vist sine talenter var de mer erfarne turnerne sin tur. Bergens Turnforening hadde medlemmer på nasjonalt toppnivå også i 2003, og deltakerne med BT-drakten hadde forsynt seg en masse av premiebordet i kretskonkurranser. Iselin Taule (10) imponerte med ball, Katharina Miljedal (kretsmester og vestlandsmester), Elin Bjørnarøy og Emilie Gjessing gjorde det samme i frittstående.

Ellers var trampett voldsomt i vinden. I kretskonkurranser stilte gjerne et tyvetalls grupper, og en del av BTs beste viste hvorfor denne grenen er så spennende både å drive med og å se på.

Jenter og gutter 13 – 16 år viste et imponerende program. De startet forsiktig oppvarming for å få opp smidigheten. Så økte de tempoet og vanskelighetsgraden, til de avsluttet med en rekke forlengs saltoer. Noen klarte seks stykker, men kunne nok klart flere hvis de ikke hadde kommet til slutten på matten.  Rekrutteringsgruppen viste et program de nettopp har lært inn. Også disse imponerte med fart og presisjon.

Friske og uredde Frida Parnas (11) var i starten på sin karriere.

Programmet ble avsluttet med oppvisning av noen av utøverne innen rytmisk sportsgymnastikk, bl. a. med friske og uredde Frida Parnas (11), og gymnastikkhjul. Frida skulle senere representere både Bergens Turnforening og Norge i nasjonale og internasjonale konkurranser.

Noen av deltakerne i klasse 9 til 11 år. Odd Michelsen var speaker som så mange ganger ellers.

Instruktørene fikk konfekt.