Sterk innsats av årstadjenter i kunstløpstevne i Fredrikstad

Klara Arima Blitzner øverst på pallen, Matilde Kirkeli Strand nr. 4 fra venstre, Maria Lægdene Næss nr. 5 fra venstre.

I Stjernehallen i Fredrikstad var det sist helg regionalt stevne i kunstløp for klassene Oppvisning, Cubs, Springs og Basic, og Bergen Kunstløpklubb hadde flere løpere i aksjon.For Basic var dette sesongens andre Norgescupstevne, hvor de tolv beste i klassen premieres med norgescuppoeng. I tillegg deltar denne klassen i Landsmesterskapet (LM/NM), og løperne i Basic kvalifiserer seg til dette ved å oppnå 10 poeng eller mer i teknisk score (TES – technical element score) under sitt friløp.

Bak fra venstre Maria, Matilde, Klara. Foran fra venstre Ella Henriksen og Anniken Eikeland.

I Basic deltok tre jenter fra BKK, alle fra Årstad bydel. Klara Arima Blitzner kvalifiserte seg til LM/NM allerede forrige norgescupstevne, og tok denne gangen en flott førsteplass i klassen. Matilde Kirkeli Strand deltok på stevne for første gang på tre år etter studieopphold i utlandet, tok 4. plassen og kvalifiserte seg samtidig til LM/NM. Maria Lægdene Næss tok en fin 5. plass.Klassen Springs deler løperne etter alder, og da over og under 13 år.

I Springs u/13 debuterte to årstadjenter denne sesongen, begge med fine prestasjoner. Anniken Eikeland og Ella Henriksen, begge 11 år, ble henholdsvis nr. 11 og nr. 15 i klassen. Begge jentene konkurrerte i Cubs under 12 år forrige sesong.

I Oppvisningsklassen deltok Daniil Valanov.

I Oppvisningsklassen deltok Daniil Valanov. Løperne i denne klassen er under 11 år og rangeres ikke, men mottar en skriftlig tilbakemelding fra dommerne.