Kafé ved trikkesløyfen på Wergeland åpner før jul

Her ved den gamle trikkesløyfen på Wergeland har Café Ambrosia drevet i nær tre år.

I flere år har det vært arbeidet med å få i gang en kafé i trikkekiosken fra 1928 ved trikkesløyfen i Inndalsveien på Wergeland. I fjor høst ble det mer realisme i planene. I vår var håpet at Café Ambrosia skulle åpne i august, men arbeid og formaliteter tok lengre tid. Nå er åpningstidspunkt endret til «før jul».

– Vi nærmer oss sakte men sikkert noe som kan kalles en kafé, men vi har fremdeles ikke kunnet sette noen eksakt åpningsdato da ikke alle formaliteter er på plass enda, står det i en oppdatering på kafeens Facebook-side.

Vi har litt igjen å gjøre inne i selve bygget og vi venter fremdeles tålmodig på noen svar fra vår kjære kommune. Imens vi venter holder vi motet oppe og gjør unna nødvendige forberedelser. I ukene fremover kommer vi til å jobbe på spreng for å bli ferdig sånn at vi får åpnet kafeen før jul.

Slik så det ut i fremtidige Cafe Ambrosia i vår etter riving. Bilde fra Facebook-siden.

Det går fremover med interiørarbeidene på Cafe Ambrosia.

Vi gleder oss veldig og ser nå frem til å kunne presentere Cafe Ambrosia som et nytt og forfriskende tilskudd til lokalmiljøet på Minde, heter det på Facebook. Omfattende arbeider er foretatt inni bygget, men nå begynner det etter hvert å konturene av et ferdig lokale.

Gjenskape sosialt knutepunkt med mye liv

Logodesign inspirert av fransk typografi fra tiden da trikkekiosken ble åpnet (1928).

Trikkesløyfen på Wergeland var en gang i tiden et sosialt knutepunkt med mye liv. Det var også et paradis for barna som vokste opp der. Anette Mehus Sunde og Linda Mehus Sunde eier Cafe Ambrosia AS. De ønsker å gjenskape dette knutepunktet, et sted hvor familier skal kunne møtes og barna leke. Her skal man kunne snakke med sine naboer og ta trikken (Bybanen) til og fra byen sammen.

For å gjenskape knutepunktet er tanken å arrangere marked sammen med de lokale og ha utendørskino på Ambrosia Tønnesens plass i helgene. Kafeen vil også være mulig å leie/låne til arrangementer, foredrag, kurs etc.