Fridalen kirke er 80 år, markerer med Åpen helg og konsert

Fridalen kirke er 80 år, mens Fridalen menighet er 60 år. Fridalen kirke ble vigslet i 1937, for 80 år siden, som kombinert interimskirke og menighetshus for den sørlige delen av Årstad prestegjeld. I 1957 ble Fridalen utskilt som egen menighet. Derfor kan menigheten i 2017 feire et dobbelt-jubileum. Dette blir markert ved to helger i november.

Først er det «Åpen Helg – Sammen i Fridalen» fredag 3. – søndag 5. november 2017
Fredag kl. 16.45 er det Fredagspizza for voksne og barn. Kl 19.30 starter ungdomskvelden Freak, der Ten Sing synger.

Lørdag kl. 12.00 er det åpning ved Knøttekoret, før kafeen «Søtt og Salt» og markedet med  salg av hjemmelagede produkter. Så blir det ativiteter for barn: Ansiktsmaling, luftgevær-skyting, lykkehjul, vannballongkasting m.m. Kl. 12.30 er det et kåseri om kommunikasjon av Rune Larsen, som vokste opp i bydelen: «Eg hører ikkje ka du sier for livet ditt roper for høyt». Det blir tilbud om barnepass under foredraget og leireverksted for barn. I kirkekjelleren blir det kl. 14.00 dukketeater. Anne L. Kaldestad inviterer en dokkemann som heter Johnny til en liten prat. Det er igjen kafé «Søtt og Salt», marked og aktiviteter for barn.

Jubileumsgudstjeneste og -konsert

På søndag 5. november kl. 11.00 blir det stor jubileumsgudstjeneste i Fridalen kirke. Da er det Allehelgensdag og man markerer også at Fridalen går fra å tilhøre Bergen domprosti  til Bergensdalen prosti. Domprost Jan Otto Myrseth vil tale og ny prost i Bergensdalen prosti, Anne Mathilde G. Klare, er liturg i første delen av gudstjenesten. Prost Kristin Litlere og andre tidligere og nåværende prester i Fridalen deltar. Fridalen kirkes gutte- og jentekor (1.-3. klasse) synger. Så blir det kirkekaffe med jubileumskaker, åresalg og trekning av årets loddbøker

Jubileumskonserten blir to uker sener: 19. november kl 19.00, med framføring av Händels Messias. Collegium Vokale Bergen og Fridalen kirkes gutte- og jentekor synger, og et orkester med profesjonelle musikere spiller, ledet av kantor Knut Christian Jansson. Fridalen er en forholdsvis liten menighet i Bergen. Men det foregår et stort musikkarbeid i Fridalen. I dag har menigheten to guttekor, to jentekor, ungdomskor og prosjekt-kor for voksne. Tre av menighetens kor deltar på konserten. Noen av landets mest ettertraktede solister blir med: Ingvill Mjeldheim Holter, sopran, Kristin Mulders, alt, Thorbjørn Gulbrandsøy, tenor og Halvor Festervoll Melien, bass  – Ordfører Marte Mjøs Persen har sagt ja til å komme på og si noen ord til åpning.