Tre pallplasseringer til Bergen Kunstløpklubb

Fra venstre Ann-Charlott Dimcevska, Marta Cuni Baulenas og Sara Langeland Færevaag.

I helgen var det nasjonalt stevne i kunstløp i CC-Amfi på Hamar. Kunstløpere fra hele landet var samlet for å konkurrere i samme ishall som ble brukt under OL på Lillehammer.

Ann-Charlott Dimceska fra Bergen Kunstløpklubb gikk helt til topps i konkurranseklassen Novice. Hun lå på 4. plass etter kortprogrammet på lørdag, men etter et knallgodt friløp på søndag slo hun alle, og vant sin klasse. Med dette kvalifiserte hun seg også til klassen Novice A.
I klassen Novice A tok Malene Johansen Trengereid en sterk 3. plass, og i
klassen Debs kom Megija Gutmane på en flott 3. plass. Megija satte personlig rekord og rykker opp til klassen Debs A.

Ytterligere tre løpere fra BKK klarte A- kravet i helgens konkurranse.
I Debs klarte Esther Raddum (4. plass) og Anna Utskot Vaksdal (9. plass) kravet for Debs A.
I Novice klarte Sara Langeland Færevaag (4. plass) kravet til Novice A.

Fra venstre Esther Raddum, Marta Cuni Baulenas, Anna Utskot Vaksdal og Megija Gutmane.

Det er nytt for sesongen 2017/18 at løperne på bakgrunn av teknisk poengsum (hopp, piruetter og trinn) kan kvalifisere seg til henholdsvis Debs A og Novice A.
Etter at løperne har kvalifisert seg til A-gruppen er det strenge krav til hvilke tekniske elementer løpene må inneholde. I Debs A må løperne utføre en kombinasjon av to doble hopp rett etter hverandre, og i Novice A må løperne i tillegg til en dobbel – dobbel kombinasjon utføre hoppet 2. Aksel. Dette er 2,5 rotasjoner, og det krever utallige timer med trening for å klare dette hoppet. Løperne må også utføre piruetter av høy vanskegrad og vise generelt gode skøyteferdigheter.

De 12 beste løperne i hver klasse oppnår Norgescuppoeng. I tillegg til løperne nevnt over fikk følgende løpere fra BKK Norgescuppoeng.
Irina Karen Astorga fra Årstad kom på 8. plass i Novice.
Edle Marlene Hauge Kjellsen fra Årstad kom på 10. plass i Novice A, og Tiril Omholt kom på 11. plass i Novice A.