Da 150 Langhaugen-elever satte opp West Side Story i 2006

De var unge og lovende da 150 Langhaugen-elever våren 2006 fremførte West Side Story på Langhaugen. I dag er de om lag 30 år. Bilde skannet fra avis.

For elleve år siden var de unge lovende, nå nærmer Langhaugen-elevene seg 30-årsdagen. «Imponerende West Side Story-oppsetting på Langhaugen» var tittelen på Årstadpostens oppslag på side 1 i aprilnummeret 2006. Dette året var det 20 år siden musikklinjen ble opprettet, og jubileumsgaven til bergenserne fra de om lag 150 elevene på dans, drama og musikk var oppsettingen av «West Side Story». Stykket har musikk av den amerikanske komponisten Leonard Bernstein og tekst av Stephen Sondheim, som la handlingen i William Shakespeares udødelige kjærlighetshistorie om Romeo og Julie til 1950-tallets New York.

Etter flere måneders øving hver for seg var det to generalprøver og deretter seks forestillinger for publikum. Nydelig musikk fra orkesteret med 30 musikere, elegante og spenstige dansere, flott sang og dyktige skuespillere som behersket både engelsk og bergensk.

West Side Story-forestillingen på Langhaugen ble en flott forestilling, et fyrverkeri i farger med musikk, dans og sang av første klasse. Bilde skannet fra avis.

– Mange blir nok profesjonelle utøvere

– Mange av de 150 deltakerne vil nok om en del år være profesjonelle utøvere som vil tenke tilbake på «West Side Story» som starten på et kunstnerliv. For de fleste vil det være et minne fra en spennende og opplevelsesrik skoletid. Nåløyet på en kunstnerisk løpebane er nok enda trangere enn det var inn på Langhaugen, skrev Årstadposten for knapt elleve år siden.

Gjennom de første 20 årene satte musikklinjen opp forestillinger ca. hvert tredje år. Blant forestillingene som ble satt opp var Hair, Tolvskillingsoperaen og The Fairy Queen, i tillegg til rene konsertprosjekterter.

Elevene på våre bilder nærmer seg 30 år og er nok ferdige med utdannelsen. For en del ble kunstnerdrømmen oppfylt, andre fant sin plass som lærere og instruktører.

Musikklinjen på Langhaugen ble opprettet høsten 1968 og har i alle år markert seg med sin utadrettede virksomhet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen i 2005 representerte musikklinjen Norge gjennom prosjektet «Treffpunkt 2005» og deltok på en konsert i Berliner Dom med et verk for stort kor, solister og orkester.

Dans fra 1997

Opprettelsen av danselinjen i 1997 ga skolen enda større muligheter for sceniske uttrykk. Dette fikk man blant annet vist ved forestillingen «STORby 24» i 2003, en oppsetting som vakte stor oppmerksomhet.

De 30 musikerne gjorde oppføringen av West Side Story til en fantastisk musikalsk opplevelse våren 2006.