Langhaugen med hyllest til Mozart og Bowie i Grieghallen

Ashes to Ashes er Musikk, dans og drama på. Langhaugen videregående skole sin hyllest til Mozart og Bowie.

Storprosjektet ved Langhaugen videregående skole 2018 blir en spenstig krysning mellom musikk og tanker fra nylig avdøde David Bowie – og Requiem av W. A. Mozart. Ashes to Ashes – en hyllest til Mozart og Bowie spilles i Grieghallen søndag 18. februar kl. 14 og 19, og mandag 19. februar kl. 12 og 18.

Ashes to Ashes er Musikk, dans og drama på. Langhaugen videregående skole sin hyllest til Mozart og Bowie. Stykket fremføres i Grieghallen 18. og 29. februar.

En gang i livet-opplevelse

– Vi ser mange koblinger mellom disse to musikkpersonlighetene: Requiem-tematikken, en retning bort fra verden, to komponister/musikere med svært spesielle personligheter og samtidig store kontraster som gir mulighet for overraskelse og nytenkning, sier Åsne Kvamme, avdelingsleder for Musikk, dans og drama på. Langhaugen videregående skole

Forestillingen blir en sterkt visuell forestilling på ca. 100 minutter, med dansen i sentrum og med orkester, storband, band, kor og en rekke andre besetninger. – Vi lover at publikum skal få se og høre noe de aldri har sett før, eller får oppleve igjen, sier Kvamme.

Store deler av Mozarts Requiem og en rekke kjente Bowie-låter som Ashes to Ashes, Life on Mars og Fame blir fremført med dans til. – Nivået på elevene våre er høyere enn noen gang, og vi har mange dyktige musikere og dansere å ta av for å lage en strålende forestilling, sier Åsne Kvamme.

Storprosjektet ved Langhaugen videregående skole 2018 blir en spenstig krysning mellom musikk og tanker fra nylig avdøde David Bowie – og Requiem av W. A. Mozart.

170 elever involvert

Dette er en stor produksjon, og en rekke lærere arbeider med prosjektet hele året. Storprosjektet på musikk-dans-drama på Langhaugen involverer alle skolens 170 elever på musikk og dans i en og samme forestilling.

Forestillingen vil også markere danselinjen på Langhaugen sine første 20 år. – Vi er eneste skole i Hordaland som tilbyr videregående skole med fordypning i dans, et tilbud vi er veldig stolte av, sier Åsne Kvamme.

Billetter kjøpes på Ticketmaster eller i Grieghallens billettkontor.