Ny-Krohnborg skole fikk ordførerbesøk etter 82 år

Et kor med barn fra 3. og 4. trinn underholdt med vårsanger. I dag er disse barna i begynnelsen av 20-årene. (Skannet fra avis.)

20. mai 2006 var en spesiell dag på Ny-Krohnborg. For første gang i skolens 82-årige historie fikk skolen besøk av en ordfører. Herman Friele ble den første, og han gjorde det grundig.

Han startet dagen med å ta seg en formiddagstur i strøket, som var ganske ukjent for ham. Da han ankom skolen om ettermiddagen, ble han møtte som en konge. De unge flokket seg rundt ordføreren og spurte i sin troskyldighet om Friele hadde gått på Ny Krohnborg. Ordføreren kunne fortelle at han hadde gått på Haukeland skole på andre siden av Bergensdalen.

Dansere fra den tamilske barneskolen (til venstre), lokale musikere og bergenske folkedansere i folkedrakter fra mange land var blant dem som underholdt. (Skannet fra avis.)

Fikk høre om Morgendagens by ved Damsgårdssundet

Bakgrunnen for besøket var informasjonsdagen for Morgendagens by ved Damsgårdssundet. Fra flere hold ble det rettet en pekefinger mot faren for at den gamle Løvstakksiden skulle bli liggende i skyggen og glemt mens en ny bydel grodde opp langs sundet.

Både Herman Friele, byråd Lisbeth Iversen og elevrådsleder Alexandra Salfatte Larsen tok opp alt det positive som skulle skje i området i årene fremover, med modernisering av skolen, opprusting av Michael Krohns gate, bro over Damsgårdssundet og gangvei langs Løvstakken fra Laksevåg til Grønnestølen. Da ordføreren var på besøk, manglet fortsatt en del millioner for å få realisert kultur- og idrettssenter, men dette ble en realitet sammen med skolen da prosjektet stod klart til bruk ved skolestart høsten 2012.

Eneste prosjekt som ennå ikke er ferdig er fjerde etappe på Løvstien, men arbeid pågår på første del av siste byggetrinn.

Elevrådsleder Alexandra Salfatte Larsen overrakte blomster til ordfører Herman Friele, som fikk en prat med rektor Berit Strand Karlsen ved ankomsten til skolen. (Skannet fra avis.)