Stjerneskuddet Halie fra Grønnestølen

Hannah Emilie Grung (17) – Halie – fra Grønnestølen fikk sin TV-debut i Skavlan 23. februar. Skjermdump fra NRK

Hannah Emilie Grung (17) – Halie – fra Grønnestølen er i løpet av et år gått fra å være en 16 år gammel jente med talent for sang og musikk til å bli et kjent både i internasjonale musikkretser og for norske og svenske TV-seere.

Stjerneskuddet med en nydelige stemmen opptrådte på Skavlan fredag 23. februar, etter forhåndsvarslet intervju med Ari Behn om hans nye liv. Dermed var hun kjent for flere millioner av TV-seere i Norge og Sverige. Sveriges Television presenterte programmet slik: …. För musiken står 17-åriga stjärnskottet Halie.

– Husk hvor dere hørte henne først

Fredrik Skavlan var tydelig stolt over å ha fått Halie med i programmet: – Men nå har vi en overraskelse. Hun er bare 17 år gammel og har fått fri fra skolen for å være med her. Hun har bare spilt fire ganger live, én av dem for kronprins Haakon. I kveld synger hun for Ari Behn. Her er Halies TV-debut. Husk hvor du hørte henne først, sa Fredrik Skavlan i sin introduksjon da Halie fikk æren av å avslutte Skavlan fredag 23. februar.

Siste strofe i sangen er «We never say no». Det kan bli et problem for Halie nå som hun er blitt et navn hele landet kjenner.

– Du slår aldri igjennom

Hannah har vært opptatt av sang og musikk i mange år. Hun skrev sin første sang på ungdomsskolen og gjorde seg bemerket med å gå rundt og synge. En medelev kommenterte at Hannah aldri kom til å slå igjennom som artist. Det sporte bare til sterkere gnist. Et tilbakeslag var å ikke komme inn på musiklinjen på Langhaugen. I stedet begynte hun på Metis Privatistskole Bergen, men fortsatte å bruke store deler av fritiden på sang og musikk.

Opptrådte på Mandagsklubben

Det første store trinnet på artiststigen ble forsert da Frøy Gulbrandsen i artistbyrået MADE Management fikk høre et opptak som Hannah hadde lagt ut på Facebook-siden sin fra opptreden på Mandagsklubben på Lille Ole Bull. Allerede dagen etter at opptaket var lagt ut ble Hannah kontaktet. I dag er hun blant MADE Managements artister, sammen med blant andre Aurora, dePresno, Sigrid, Lars Vaular, Silja Sol, Sondre Lerche, Razika, Honningbarna, SJUR og Sushi x Kobe!

Debut med band og singel på Vill Vill Vest

Hun ble lansert med debutsingelen «Echo» og band på Vill Vill Vest i Bergen i september 2017. Dette er en nasjonal musikkfestival der nærmere 60 artister spilte på flere av Bergens mest etablerte scener. Med seg på scenen hadde Halie Sondre Berg Abrahamsen (bass), Martin Wright Thorsen (trommer) og Peder Kolsung (tangenter).

Halie var fortsatt bare 16 år, men hadde allerede jobbet med anerkjente låtskrivere og produsenter som Jonny Lattimer (Ellie Goulding, Sam Smith, Tom Odell ++) og Giacomo Trivelli (Sam Sure, Sigrid ++). Hun hadde også jobbet med artister som Sigrid, O.Martin og Oceaán (UK).

By:Larm 2018 i Oslo

Halie var blant artistene på By:Larm 2018 i Oslo sist uke. Det som kunne blitt en helt normal vinterferieuke ble i stedet meget hektisk dager med intervjuer og opptredener. Torsdag 1. mars opptrådte hun på Sentrum scene og fredag 2. mars på Gamla. Begge stedene hadde hun en halvtimes opptreden. Mange artister deltok, men Halie gjorde seg likevel bemerket i vrimmelen og fikk mange positive tilbakemeldinger både fra anmeldere og publikum.

Føler et bra press

I et intervju med NRK sier Halie at hun er takknemlig for all den positive omtalen, men at hun ikke lar seg rive med. Hun føler et bra press som får henne til å jobbe hardere med musikken. – Jeg har lyst til å være meg selv, og for at jeg skal kunne det, så må jeg si ifra om ting jeg liker og ikke liker. En av de første produsentene jeg jobbet med sa at jeg må være flink til det, ellers kommer vi aldri noen vei, sa hun til NRK.

Senere på året blir Halie å høre på Bergenfest lørdag 16. juni, Slottsfjell 2018 i Tønsberg og Utkant i Skjerjehamn i Gulen.

Halie på Instagram

Halie på Instagram.