Italiensk barokk i Årstad kirke

Årstad kantori fremfører "Stabat Mater" i Årstad kirke søndag 18. mars.

Årstad kantoris neste prosjekt er en Stabat Mater-konsert i Årstad kirke søndag 18. mars kl. 19:00. «Stabat mater» er den tradisjonelle katolske hymnen om Marias lidelser ved Jesu kors. Årstad kantori med solister og musikere fremfører to versjoner av Stabat Mater, begge skrevet av prominente italienske barokk-komponister. Den ene er av Alessandro Scarlatti (1660-1725), den andre av Antonio Caldara (1670-1736). Begge verkene er sterke og vakre musikalske skildringer av Marias smerte og sorg, men de er ulike i sammensetning og karakter. Scarlattis Stabat Mater er et innadvendt kammerverk for to kvinnestemmer, mens Caldaras er et større og mer dramatisk verk for kor, orgel og strykere.

Årstad kantori er et kammerkor med sangere fra hele Bergen, og med et repertoar som spenner fra barokk til samtidsmusikk. Koret har et utstrakt samarbeid med profesjonelle solister og musikere. På konserten 18. mars har koret med seg sopranen Ingvill Espedal, organist Tore Hegdahl, og Borakvartetten, mens korets egen dirigent, Tanja Johansen, er alt-solist.