Trappestien Oppstemten åpnes offisielt 18. september

Trappestien Oppstemten ligger flott i terrenget. Foto Oppstemten/Bergen Skog- og Træplantningsselskap.

Tirsdag 18. september klokken 18 blir det offisiell åpning av trappestien Oppstemten fra Storesteinen i Skiveien og opp Ulriken nedenfor masten. Oppstemten bygges i anledning Bergen Skog- og Træplantningsselskap sitt 150-års jubileum i 2018 og skal overrekkes som gave til bergenserne.

Jubileet blir blant annet markert med lansering av jubileumsbok og jubileumsfest for medlemmer i september. 6. mai blir det skogsdag på Fløien, og 8. og 23. mai og 28. august arrangeres det guidede turer.

 

 

Bygges for en halv million brukere årlig

Trappestien får om lag 1500 trinn og dimensjoneres for en halv million brukere årlig, ca. 50.000 flere enn Stoltzekleiven. Trappestien bygges av snekkermester og fjellbonde Geirr Vetti og hans nepalesiske sherpaer. De har lang erfaring med tilsvarende prosjekter.

Stien blir ca. 750 meter lang, med en høydeforskjell på 290 meter. Midlere stigning er 22 grader. Arbeidet er blitt utført i løpet av tre sommersesonger. Arbeidet startet i juni 2016. Første året ble det laget nærmere 300 trinn. I fjor fortsatte arbeidet, og ved slutten av sesongen i fjor var man kommet opp i over 900 trinn. Nå starter snart tredje og siste etappe, som omfatter 600 trinn. Målet er å nå til oppunder toppen før den offisielle åpningen i september. Om de klarer det er først og fremst et økonomisk spørsmål. Fortsatt mangler det midler til å fullføre byggingen.

Tunge tak for erfarne karer. Foto Oppstemten/Bergen Skog- og Træplantningsselskap.

Så langt var mannskapene kommet i begynnelsen av september 2017. Masten er innen rekkevidde. Foto Oppstemten/Bergen Skog- og Træplantningsselskap.

5000 kroner per trappetrinn

Vil du være med som medeier i Oppstemten? Da kan du kjøpe ett eller flere trinn på deltager.no.

Ett trinn koster 5.000 kroner.  Giver blir da symbolsk eier av ett eller flere vilkårlige trinn. For 500 kroner får man andel i et fellestrinn. Gir man 100.000 kroner, får giver en logoplakett diskret plassert på ett trinn. Gir man 250.000 kroner, får man en logoplakett diskret plassert på ett trinn, pluss på infotavle på topp og bunn av stien.
500.000 kroner kvalifiserer for en logoplakett plassert på et av stiens utsiktspunkt, pluss på infotavle på topp og bunn av stien.
Alle givere får et vakkert trappebrev som takk og bevis på gaven samt Skogselskapets jubileumsbok hvor navn og gavesum blir nevnt. Frist for å bli nevnt i jubileumsboken er 25. mai. Da skal boken i trykken.

Les mer på Facebook  og nettside.