Minde barnehage offisielt åpnet

Styrer Bente Hammersland i Minde barnehage fikk en sjekk av byråd Pål Hafstad Thorsen på 5000 kroner som de kan bruke i barnehagen. Foto Toril Berle Schalck, Bergen kommune.

Minde barnehage ble offisielt åpnet torsdag 3. mai, noen måneder etter at den ble tatt i bruk.

Foreløpig er det 125 barn og rundt 30 ansatte i barnehagen, men i løpet av høsten vil barnetallet øke til rundt 140 barn. Barnehagen er dermed en av de største kommunale barnehagene i Bergen.

Minde barnehage er en av de største barnehagene i Bergen. Foto Toril Berle Schalck, Bergen kommune.

Minde barnehagen er sentralt plassert på Wergeland, like ved Rautjern idrettsplass og Wergeland Senter. Den har åtte temarom og seks hjemmeområder, noe som gir gode muligheter til å jobbe på tvers mellom avdelingene.

Barnehagen har et bruttoareal på 1400 kvm. Byggestart var i september 2016 og barnehagen ble overlevert 1. desember i 2017. Byggmester Hitland har vært totalentreprenør. Sweco har vært rådgiver og bygget er tegnet av Tysseland Arkitektur.

Gamle Minde barnehage ble oppført for 50 år siden, i 1968. Rivingen begynte i oktober 2015.

Står på 65 peler

På barnehagetomten har det vært deponi med forurensede masser og de to øverste meterne på tomten måtte kjøres bort før sprengstein kunne tilføres. Hele 65 betongfylte stålrørspeler er dunket mellom 2 og 18 meter ned i grunnen.

Safia fikk hjelpe byråd Pål Hafstad Thorsen med å klippe snoren under den offisielle åpningen av Minde barnehage. Foto Toril Berle Schalck, Bergen kommune.

Minde barnehage har et flott uteareal. Foto Toril Berle Schalck, Bergen kommune.