Fredag 18. mai kan Bergen Shantykor gå til topps i Norske Talenter

Bergen Shantykor under semifinalen i Norske Talenter på TV2 fredag 4. mai. Skjermdump fra TV2.

Fredag 18. mai kan Bergen Shantykor, som øver i Tides lokaler i Møllendalsveien, gå til topps i TV2-programmet Norske talenter. I semifinalen 4. mai gikk de videre til finalen med «Take me home». Juryen lot seg imponere, og DDE- Bjarne Brøndbo sa at «Det er første gang jeg gråter av bergensere».

Sporveisansatte

Bergen Shantykor ble stiftet 10. januar 1930 som Bergens Sporveiskor, men ble i desember 2009 til Tide Mannskor og i desember 2014 fikk koret navnet Bergen Shantykor.

Koret øver hver torsdag på Tide-senteret i Møllendalsveien 1a og har om lag 50 aktive medlemmer og fem æresmedlemmer. Nye medlemmer er velkommen til sang og moro og et kjempefint kormiljø.

Koret er et shantykor med et sangrepertoar som i tillegg til sjømannssanger også omfavner irske visesanger og bergenssanger. Koret synger fire stemmer, består av første- og andretenorer og første- og andre basser.

Bergen Shantykor har som mål å opptre mye ute blant publikum der en ønsker å skape god stemning med sangglede og underholdende innslag.

Lager egne arrangementer til sangene

Helge Riise har vært korets dirigent siden august 2011. Han er kjent som en motiverende og dyktig dirigent, som med sin store kunnskap og erfaring samt gode humør får koret til å prestere god sangkvalitet. Riise lager arrangementene til sangene korene fremfører.

Om Norske Talenter

Norske Talenter en talentkonkurranse som har gått sporadisk på Tv2 siden 2008. Hovedinnholdet i programserien er en talentkonkurranse innenfor alle grener, og er åpen for alle deltakere, uavhengig av alder. Programmet er basert på det britiske Britain’s Got Talent. Årets sesong er den niende.

Tidligere vinnere:

2008: Erlend Bratland (sang)

2009: Quick (dans)

2010: Kristian Rønning (rapper)

2011: Daniel J. Elmrhari (dans)

2012: Stine Hole Ulla (sang)

2014: Angelina Jordan (sang)

2015: Odin Landbakk (gitarist)

2017: Vilde Winge (tegnspråktolker)

Programleder disse årene har vært Marte Stokstad, Sturla Berg-Johansen, Pia Lykke, Marthe Sveberg Bjørstad, John Brungot, Solveig Kloppen og Stian Blipp Glopholm.