Årstad kantori med sommerkonsert i Årstad kirke

Søndag 3. juni holder Årstad kantori sommerkonsert i Årstad kirke.

Søndag 3. juni kl. 19.00 holder Årstad kantori sommerkonsert i Årstad kirke. På programmet står blant annet den ukrainske komponisten Maksym Berezovsky, i tillegg til verk av Ola Gjeilo, Antonio Lotti og Thomas Tallis. Den bergenske strykekvartetten Ardente deltar også, denne gangen med verk av Mozart og Martin.

Ortodoks kirkemusikk

Maksym Sozontovych Berezovsky (1745 – 1777) med sin tragiske og mystiske livshistorie omtales av enkelte som ”den ukrainske Mozart” – også han genierklært først etter sin død. Hans konsert for fire stemmer med tekst fra Salmenes bok vil for mange være et første møte med ukrainsk kirkebarokk. Verket begynner skjørt, nesten spakt, og bygger opp til en mektig finale.

Årstad kantori og dirigent Tanja Johansen har etablert seg som et ambisiøst og velklingende bidrag til musikklivet i Årstad kirke. Koret har et tyvetalls medlemmer fra hele bergensregionen, og har et bredt repertoar som spenner fra gammelmusikk til folkemusikk til moderne sakrale verk. Dirigenten, som selv har ukrainsk bakgrunn, har særlig forkjærlighet for og kompetanse innen denne typen ortodoks kirkemusikk. Alt ligger til rette for en vakker og opplysende musikalsk opplevelse.