Ikke stup eller hopp i vannet i Møllendal

Fredag 1. juni står byrådsleder Harald Schjelderup for den offisielle åpningen av Møllendal allmenning, den nye storstuen i Møllendal. Nå er alt klart til åpningen. Gresset er grønt takket være iherdig vanning, og badeplassene, som har vært stengt med gitter, kan man nå bruke av hjertens lyst. Skilt forteller imidlertid at man ikke skal stupe eller hoppe fra plattingene på grunn av forankringsvaierne som ligger i sjøen.

Da Årstadposten var innom Møllendal torsdag formiddag, var det et yrende liv i området, men felles for de aller fleste var at de holdt seg på land eller på plattingene. «Playa del KMD» står det på et hjemmesnekret skilt som er satt opp. KMD står for Fakultet for kunst, musikk og design, UiB, for folk flest bedre kjent som Kunsthøyskolen, som i fjor høst flyttet inn i nybygget ovenfor allmenningen. Men allmenningen skal, som navnet sier, være for alle, både studenter, beboere og folk flest.

Om Møllendal allmenning

Allmenningen strekker seg fra Møllendalsveien og ned til Store Lungegårdsvann og er en forlengelse av Kunstallmenningen foran Kunsthøgskolen. Allmenningen blir et sentralt møtepunkt i den sammenhengende gangforbindelsen rundt Store Lungegårdsvann. Byggearbeidene startet i mars 2017.

Ikke stup eller hopp fra plattingene. Det kan ende med et ublidt møte med forankringsvaiere i sjøen.

Det fins ikke mange tilsvarende solplasser i Bergen.

Med den nye bebyggelsen er det blitt bypreg over Møllendal allmenning.

Sentralt på allmenningen er det satt påå en fellesgrill til fri bruk for alle.

Inntil for få dager siden deler av badebryggene på allmenningen stengt. Foto Eva Johansen.