Klart for åpning av Ibsens gate Ung lekeplass for ungdom

Torsdag 14. juni er det offisiell åpning av Ibsens gate Ung, en «lekeplass» for ungdom, nederst i Ibsens gate.

Ibsens gate Ung lekeplass, en «lekeplass» for ungdom, nederst i Ibsens gate åpner torsdag 14. juni kl. 15.30.

Knappe hundre meter fra trafikkrysset og bybanestoppet på Danmarksplass har Bymiljøetaten bygget en ny plass der ungdom kan møtes til ulike uorganiserte aktiviteter.

Lekeplassen på den nedlagte barneparken i Ibsens gate har stått tom i mange år. Inntil arbeidene startet i desember 2017 bestod plassen kun av et tomt parkhus og en øde flate med gress og grus. Området er nå tilrettelagt for ulike uorganiserte aktiviteter for ungdom. Her er blant annet en flerbruksbane med basketballkurver, sitteamfi, utendørs dansegulv, wi-fi-benk, hengekøyer og trampoliner.

Asfaltflaten er malt i et spennende mønster. Ved flerbruksflaten blir det et utendørs dansegulv og ved wi-fi-benken er det mulighet til å lade telefonen og koble til strøm.

Parkhuset som står igjen etter barneparken skal brukes som lovlig graffitivegg.

Av ungdom – for ungdom

Områdesatsningen har finansiert deler av tiltaket. I tillegg har prosjektet blitt utviklet sammen med Kulturkontoret og ungdom som bor i området. Gjennom en workshop har blant annet 9. trinn (2016-2017) på Ny-Krohnborg skole bidratt med mange gode innspill som har blitt tatt med videre inn i prosjekteringen og formet innholdet på plassen.

Designkonkurranse

I tillegg til workshop og samarbeid om aktivitetene på plassen var det en design konkurranse på mønsteret som skal males på flerbruksbanen. Både Årstad vgs., Ny-Krohnborg skole og Tegneloftet deltok. Til sammen kom det inn 59 forslag.

Vinneren ble Viktoria Nupen, Interiør/utstillingsdesign fra Årstad videregående skole. Juryen skrev at hun har vist en forståelse av rom, ikke bare som flater på et papir, men som fysiske rom som mennesker beveger seg gjennom og oppholder seg i. Designet er et heldekkende gulv, en flate som er oppdelt i flere områder med ulike enkle mønstre og få farger. Dette gir stor grad av gjennomførbarhet og behagelige rom å oppholde seg i.

Formene Viktoria Nupen hadde valgt inviterer til nye og kreative måter å bevege seg på. Oppmerkingen til basketball er tydelig og samtidig en del av resten av designet på en enkel og spennende måte.

Gjennom bruk av enkle former hadde hun klart å skape en god plass med et helt eget uttrykk og en egen identitet.

Ungdom fra området har deltatt i prosjekteringen av Ibsens gate Ung lekeplass. Viktoria Nupen, Interiør/utstillingsdesign fra Årstad videregående skole, vant konkurransen om mønsteret på flerbruksplassen. Foto Birthe Stenhjem, Bergen kommune.

Mange artister opptrer på åpningen

Ny-Krohnborg UNG presenterer under åpningen følgende artister: Synne Mio, Fato, Jonas & Danson, Aaron & André – &less og Victoria Korneliussen.

Åpning av Ibsens gate Ung skjer ved byrådene Anna Elisa Tryti og Erlend Horn. Det blir enkel servering, og gratis inngang for alle. Arrangør er Bymiljøetaten, områdesatsingen og Enhet for kulturformidling og deltakelse i samarbeid med Ny-Krohnborg UNG.