Byrådet vil flytte Landås bibliotek fra Landåstorget til Slettenområdet

Byrådet foreslår overfor byrådet at Landås bibliotek flyttes fra Landåstorget til Slettenområdet. Foto Google Maps.

Byrådet går inn for at Landås bibliotek flyttes fra Landåstorget til Slettenområdet. – Bibliotek er både viktige møteplasser og kulturinstitusjoner, og byrådet vil legge til rette for gode bibliotek i alle deler av byen. På denne bakgrunn vil byrådet flytte og relokalisere Landås bibliotek til Slettenområdet med oppgradering til større bydelsbibliotek, som også vil være tilpasset den økte befolkningsveksten som kommer i Årstad bydel, uttaler byrådet.

– Årstad bydel har levekårsutfordringer og en bibliotekfilial vil kunne spille en viktig rolle som sosial møteplass og læringsarena, mener byrådet. Det må påregnes samme etableringskostnader som ved nye filialer, mens årlige driftsutgifter er mindre enn ved nyetableringer.

Byrådet går også inn for at det etableres nye filialer, i prioritert rekkefølge, på Indre Laksevåg, i Ytrebygda og i Indre Arna. Byrådet innstiller til bystyret å slutte seg til byrådets foreløpige prioritering av nye filialer og endret bibliotekstruktur. – Nye filialer vurderes nærmere i forbindelse med byrådets framlegg til Handlings- og økonomiplan 2019-2022/Budsjett 2019, heter det i innstillingen.