Nye hoteller i Solheimsviken: Citybox og Marriott Moxy

Slik vil Marriott Moxy-hotellet i Solheimsviken ta seg ut fra Puddefjorden. Foto Paal Kahrs arkitekter, OG arkitekter. Illustrasjon av MIR.

Solheimsviken får to nye hoteller, Citybox i Solheimsgaten, i 2019, og Marriott Moxy Bergen i 2020. Dermed har området tre hoteller, etter at Magic Hotel åpnet i Bøhmergaten i august 2016.

Først i løypen er Citybox-hotellet, der arbeidene har pågått et par måneder. Consto er i gang å totalrehabilitere to næringsbygg i Solheimsgaten 23 til et moderne hotellanlegg med 149 hotellrom, to restauranter samt velværerom.

I Solheimsgaten 23 er arbeidene i gang å totalrehabilitere to næringsbygg til et moderne hotellanlegg med 149 hotellrom, to restauranter ogvelværerom.

Totalentreprisekontrakten er 82,5 millioner kroner eks mva. Samlet bruttoareal er 5.749 kvadratmeter, som fordeler seg på bygg A, tre etasjer og bygg B, som påbygges en ekstra femte etasje. I tillegg kommer kjelleretasje og teknisk rom på taket. Byggene har tidligere blitt benyttet til næringslokaler, blant annet butikk, skole- og kontorlokaler.

Consto er et landsdekkende nordnorsk entreprenørkonsern med 780 ansatte i Norge og Sverige og en omsetning på over 5,6 milliarder kroner i 2017.

Om kort tid starter anleggsarbeidene på hotell og kontorbygg på dette området i Solheimsviken.

Slik vil Marriott Moxy-hotellet i Solheimsviken ta seg ut fra Puddefjorden. Foto Paal Kahrs arkitekter, OG arkitekter. Illustrasjon av MIR.

Verdens største hotellkjede med 200 rom i Solheimsviken

I april 2020 skal 200 nye hotellrom stå klart i nybygg på G. C. Rieber Eiendoms område  i Solheimsviken. Danske Core Hospitality skal drive Marriott Moxy-hotellet, som blir kjedens første i Bergen og andre i landet, etter Moxy Oslo X. Marriott Moxy er verdens største hotellkjede. Hotellet i Solheimsviken vil profileres etter samme konsept som i Oslo, med moderne design, leken stil og vennlige priser. I tillegg står gjestens behov i høysetet, kjeden lover blant annet superraskt bredbånd og ferskbrygget kaffe 24/7.

Et Moxy-hotell er et viktig steg på veien mot å gjøre Solheimsviken komplett med hotell, spisesteder, lounge/kaffebar/bar. Det vil skape enda mer liv i området på dag, kveld og ettermiddag noe som er bra for både tilreisende og nærmiljøet. Det er 20 Moxy-hoteller over hele verden i dag og 86 nye på vei, sier Tor Instanes, adm. dir. i GC Rieber Eiendom til estatevest.no.

Som tidligere meldt kommer det i samme område næringsbygget Skipet i massivtre, Her blir det mellom 500 og 600 arbeidsplasser. Det er allerede tegnet kontrakt med første leietaker, Norwegian Hull Club.

Tre hoteller i Solheimsviken

Når Citybox og Marriott Moxy Bergen er på plass i Solheimsviken, vil det være tre hoteller i området. Magic Hotel åpnet i Bøhmergaten i august 2016.