Opplev museet før dyrene flytter tilbake

Lørdag 18. august fra kl. 12 til 15 kan du oppleve et tomt museum på Muséplassen 3. Hele museumsbygningen på Muséplassen 3 er rehabilitert. Her fra 1. etasje. Foto: Knut Olav Aslaksen Opphavsrett: UiB/Haltenbanken

Lørdag 18. august fra kl. 12 til 15 kan du oppleve et tomt museum. I juni 2019 åpner Universitetsmuseet nye utstillinger på Muséplassen 3. Foreløpig står det ærverdige museet tomt, fullstendig nyoppusset og rehabilitert. Nå får du muligheten til å se det tomme museet i all sin prakt og få vite litt mer om hva rommene skal fylles med.

I juni 2019 åpner Universitetsmuseet nye utstillinger på Muséplassen 3 (Naturhistorisk museum). Til da skal nypreparerte dyr og fugler, skjeletter og modeller, eldgamle bergarter og aktuell forskning på plass i bygget.

Men foreløpig står det ærverdige museet tomt, fullstendig nyoppusset og rehabilitert.

Hvordan kjennes det å ha kommet hit i prosjektet?

– Det kjennes godt og utfordrende på samme tid. Statsbygg gjør seg ferdig med bygget i disse dager. De neste tolv månedene blir spennende. Nå har vi blant annet enda en etasje, kjelleren, som kan tas i bruk. Den skal fylles med aktiviteter for skoleelever. Nå starter vår jobb med å fylle museet med utstillinger. Det blir utstillinger som er klar for å møte den moderne verden, som vi er i nå i 2018, sier museumsdirektør Henrik von Achen.

Museet vil invitere byens befolkning inn til å se det tomme museet i all sin prakt og få vite litt mer om hva rommene skal fylles med.

Hva kan publikum forvente?

 Vi ønsker å vise hvor flott bygget er blitt. Vi vil vise det frem før vi «klusser» det til med utstillinger, hvis jeg kan si det på den måten. Samtidig vil vi minne folk på at vi snart åpner igjen og at det er på tide å glede seg. Folk kommer til å se at dette er et spennende bygg på både en gammel og moderne måte. Folk vil kjenne igjen det gamle bygget som et historisk og fredet bygg, samtidig kan det nå romme et moderne museum fordi infrastrukturen er betraktelig forbedret, sier direktøren.

Lørdag 18. august åpnes altså dørene for alle som vil smugtitte på museet før åpningen i 2019. Det blir omvisninger og møter med konservatorer som forteller om hvordan gamle dyr, fugler og andre objekter også har blitt oppusset til gammel prakt og fjærdrakt.

Museumdirektøren har store forventninger til de neste tolv månedene, frem mot åpningen av Naturhistorisk museum.

Hvilke tanker har du om innspurten før åpningen?

 Det blir knallhard jobbing fremover. På mange måter ser ikke vi på åpningen som slutten, åpningen er starten, sier han.