Ulriken Eagles: fra SFO-basket til landslag

Jørgen Odfjell, U18, representerte Norge i Nordisk i juli og i EM i Makedonia. Foto Astrid Gjerde.

Ulriken Eagles har satset mye på rekruttering de siste årene. Dette har gitt gode resultater for klubben. De siste fire årene har Ulriken hatt fast SFO-basket ved Haukeland skole med ukentlig tilbud fra 1. til 4. klasse. Denne høsten starter klubben opp med basketballaktivitet ved Kronstad skole også etter samme aktivitetsmodellen som på Haukeland skole. Det satses på kvalitet og man benytter hovedtreneren, DuRell Sanford, som instruktør. Ulriken Eagles har fått merke at kvalitet gir resultater, og klubben har hatt en sterk medlemsvekst.

Ulriken Eagles merker også satsningen på andre områder. Ved å satse på bredde er et av målene at klubben skal ha lag i alle aldersklasser. Det har Ulriken lykkes med. God kvalitet på treningene har over tid også ført til mestring og gode ferdigheter blant utøverne. Mange utøvere blir tatt ut på regionslagene her i vest, og som deltar på nasjonale talentsamlinger. Sesongen 2017/18 vant Ulriken U16 NM i både gutte- og jenteklassen. Ulrikenspillerne er godt skolerte med gode ferdigheter og har god spilleforståelse.

Flere Ulrikenspillere har denne våren blitt tatt ut på ungdomslandslagene.

Jørgen Odfjell ble tatt ut i U18 landslagstroppen. Han representerte Norge i Nordisk i juli og i EM i Makedonia. Laget endte på 13. plass, og Jørgen ble helt avgjørende i seieren mot Portugal. Han ble feilet i sluttsekundene og traff straffen som førte til sluttresultater 80 – 79, og seier.

Jonas Kessler ble tatt ut i U16 landslagstroppen. De representerte Norge i Nordisk i juli og i EM i Bosnia. Foto FIBA com.

Jonas Kessler og Reidar Greve ble tatt ut i U16 landslagstroppen. De representerte Norge i Nordisk i juli og i EM i Bosnia. Jonas og Reidar var begge viktige brikker på laget. Jonas Kessler ble Norges mest scorende spiller og snittet på 17, 7 poeng per kamp.

Fatima Mohammad, U16, representerte Norge i Nordisk og i U16 EM i Montenegro. Foto FIBA com.

Karyn Sanford, U16, representerte Norge i Nordisk og i U16 EM i Montenegro. Foto FIBA com.

Hanne Nybø, Fatima Mohammad, Sunniva Sørbye og Karyn Sanford ble tatt ut i U16 landslagstroppen. De representerte Norge i Nordisk og i U16 EM i Montenegro. Tre av disse jentene er et år underårig og vil ha muligheten til å spill EM neste år i egen aldersklasse. U16 jentene endte på 12. plass i turneringen som er den beste plasseringen Norge har hatt i EM for jenter. Karyn Sanford ble Norges mest scorende spiller og snittet på 13.8p per kamp.

U15-landslagene spilte København Invitational i Danmark i juni. Ulriken Eagles var også godt representert der nede. Edvard Kristiansen, Celine Klett, Viktoria Jacobsen, Nea Toften og Maria Haukenes var tatt ut til å representere Norge i turneringen.

Rekruttering er det viktigste arbeidet klubben gjør, og SFO – basket er gull for elevene og for Ulriken Eagles som får mange glade basketspillere fra ung alder.