Klart for første utgave av motbakkeløpet Oppstemten Opp

Lørdag 22. september arrangeres motbakkeløpet Oppstemten Opp for første gang. Foto Rune Haugseng

Lørdag 22. september arrangeres motbakkeløpet Oppstemten Opp for første gang.

Etter at trappene 18. september ble åpnet av statsminister Erna Solberg i forbindelse med Bergen Skog- og Træplantningsselskap sin 150 års dag, er BFG Bergen Løpeklubb og SK Baune klare for første utgave av Oppstemten Opp.

Oppstemten Opp skal være et løp for alle, både barnefamilier, idrettslag, pensjonister og mosjonister. Og selvfølgelig alle de som vil ha litt konkurranse og gå på tid.

Derfor satses det på et todelt løp. Første delen går som uten tidtaking over et tidsrom på halvannen time, med start klokken 10:00-11:30. Deretter vil konkurranseklassen starte klokken 12:00, med start med intervaller på 10 sekunder forteller Lise Lotte Andersen.

Håper på 400 deltakere

– Vi er 300 påmeldte, og havner vi på 400, skal vi være veldig fornøyd. Men drømmen er at dette skal bli like stort som Stoltzen opp og vi kan utvide det til at løpet kjøres over flere dager, sier presse- og sponsoransvarlig for løpet, Lise Lotte Andersen.

Det tar som regel litt tid å bygge opp et løp, og det er kun tiden som viser på om vi vil klare dette.  Men vi har skikkelig troen selv om det er stor konkurranse til alt som arrangeres av løp og andre aktiviteter.

Utsatte løpet

– Egentlig er det litt flaks at trappene ble ferdig til løpet. Planen var nemlig først å arrangere løpet en gang i juni da trappene etter planen skulle være ferdig. Men Morten Hauso, som er styreleder for både Oppstemten Opp og Ulriken Opp, var veldig klar på at vi måtte «safe» oss slik at trappene ble ferdig, At det ble så tett opp mot åpningen er bare helt fantastisk. Så på lørdag håper vi på mange engasjerte deltakere og publikum opp trappene, sier Lise Lotte Andersen.

Arrangørene BFG Bergen Løpeklubb og SK Baune er begge godt drevne med sitt faste arrangement i mai, Ulriken Opp, som har vært arrangert i over 12 år.

Mer informasjon på www.oppstemtenopp.no