Audhilds minnepris til 16-åring fra Volda

Åsmund Arnesen Farstad (16) fra Volda er tildelt Audhild Flaktveit Moxnes sin minnepris for 2018.

Audhild Flaktveit Moxnes’ minnepris for 2018 er tildelt Åsmund Arnesen Farstad (16) fra Volda. Prisen, som er på 15 000 kroner, ble delt ut på Vestlandskappleiken på Voss lørdag 27. oktober.

Formålet med minneprisen er å oppmuntre unge lovende utøvere på hardingfele fra Vestlandet. Prisen er etablert til minne om Audhild Flaktveit Moxnes fra Sollien på Landås, som var aktiv utøver på hardingfele og danset folkedans. Audhild omkom i en trafikkulykke i Bergen 19. mars 2004, bare 17 år gammel.

Audhild Flaktveit Moxnes fra Landås var aktiv med hardingfele og danset folkedans. Hun døde i en trafikkulykke i 2004, 17 år gammel. Foto: Erling Moxnes.

Prisen er støttet av Sparebanken Vest og har vært delt ut årlig siden 2007.

Åsmund spiller både hardingfele og fele og er aktivt medlem i Spelemannslaget Fjelljom (fele og hardingfele). Han har deltatt på kurs, prosjekter og samlinger i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Han har hatt fine plasseringer på Fylkeskappleiken i Sogn og Fjordane de siste årene, i fele/ hardingfele. I 2018 fikk han 1. og 2. plass, fele/ hardingfele, på Fylkeskappleiken i Møre og Romsdal. Her har han flere gode resultater både i solospill og med grupper som han har ledet.

Åsmund går første året på musikklinjen på Volda vidaregåande skule. Årets prisvinner er talentfull, flittig og engasjert, og har hatt en svært positiv utvikling som hardingfeleutøver de siste årene, sier juryen.