Triumf for Ulriken-jenter i turnering i Minsk

Med bare syv spillere imponerte Ulrikens 03-jenter stort og vant delturneringen i European Girls Basketball League i Minsk i Hviterussland. De skulle egentlig dra med åtte spillere, men kvelden før avreise måtte en influensasyk Sunniva Sørbye melde forfall. Hun lå med 40 i feber.

Tapet kom mot Litauens U15-landslag (41-48) i den andre kampen, mens det ble seier i de fire andre kampene. Dermed vant de turneringen 4-1.

Estland neste

Ulrikens 03-jenter vant Scania Cup forrige sesong og endte med 13-2 i seire-tap i debutsesongen i European Girls Basketball League. Det førte laget til Superfinale i Espoo i Finland, der de sikret bronsemedaljer etter å ha tapt semifinalen mot gullvinnerne og hjemmelaget Tapiolan Honka knepent og i de aller siste sekundene, 46-49.

Nå har Ingvild Sanfords lag fått en kjempestart på den nye sesongen i EGBLs Division 1.16 lag møtes i en serie over 15 serierunder, med tre spillehelger gjennom sesongen.

Ulrikens skal til Kuremaa i Estland 17. til 20. januar og til Riga 28. februar til 3. mars. Deretter møtes de fire beste lagene i Superfinale i Ostrava (Tsjekkia) siste helg i april.