Skuespill på to scener for Hermine Svortevik Oen

Olavus Frostad Udbye, Hermine Svortevik Oen og Mathilde Eidem Nyeng i Snøfall på Oslo Nye Teater. Foto Bård Gundersen, Oslo Nye Teater.

Hermine Svortevik Oen (11), som går i sjette klasse på Fridalen skole, spiller denne helgen for fjerde år på rad rollen som nissen Putti i musikalen «Putti Plutti Pott» i Grieghallen. Frem til jul står hun også på scenen på Oslo Nye Teater i 27 forestillinger. Hun spiller Alvine i teateroppsettingen av fjorårets populære førjulsserie på NRK, «Snøfall». Om lag 500 unge stilte til audition, og Hermine var blant dem som kom gjennom nåløyet.

Hermine begynte med skuespill da hun var seks år. Hun elsker å spille teater, danse og synge og kan i løpet av sine fem år på de skrå bredder se tilbake på en rekke roller, blant annet i Kaptein Knurr, Julens Magi og Marerittet (Cornerteateret), Spellemann på taket og Sound of Music (der hun spilte Greti von Trapp) og som Lilly i barnefilmen «Pontus og Tryllestaven». Se filmen her:

Hun har også medvirket i kortfilmer og reklame.

Hermine Svortevik Oen står på scenen både i Grieghallen og Oslo Nye Teater.

På fritiden er sjetteklassingen aktiv i Vestlandske teatersenters teatergruppe Extra, synger i Bergen Pikekor, er elev på musikalfag ved Bergen Kulturskole og jobber som juniorreporter i Bergens Tidende.

«Putti Plutti Pott og Julenissens skjegg» er en norsk barnemusikal skrevet og komponert av artisten Per Asplin i 1969. Musikalen forteller eventyret om nissegutten Putti Plutti Pott som reiser til Onkel Per, Petter og Caroline med Julenissens trylleskjegg. I 1987 lagde Per Asplin en musikkdramatisk versjon av historien med nye sanger og dansenumre, i alt 17 innslag, samt en utvidet handling.

Hermine Svortevik Oen. Foto Fotograf Hans-Jørgen Brun.

Hermine deltok i forestillingen for første gang i 2014, som en av smånissene.  Hvert år siden 2015 har hun spilt Putti. Det blir to forestillinger fredag 30., tre lørdag 1. og to  søndag 2. desember.

Foreldreløse Selma

Snøfall hadde urpremiere 1. november. Stykket handler om foreldreløse Selma, som har som høyeste ønske å ha en familie Hun skriver brev til julenissen og finner veien til nisseriket Snøfall. Her skjer det mye dramatisk, før det hele ender godt.