Krimforfattere bokbader hverandre på Landås bibliotek

Lasse Gallefoss, til høyre (Foto: Vegard Dale Berghei), og Aslak Nore (Foto: AKAM1K3) bokbader hverandre på Landås bibliotek mandag 10. desember.

Mandag 10. desember kl. 19-20 skal filmskaper og forfatter Lasse Gallefoss (Vestre Fantoftåsen) og årets Rivertonvinner, Aslak Nore, bokbade hverandre på Landås bibliotek. Gallefoss har i høst debutert som krimforfatter med boken Krigernes fred, mens Nore har fått Rivertonprisen for spionromanen Ulvefellen (2017). Mens Gallefoss sin hovedperson er dobbeltagenten Storm Steinset er Nores hovedperson frontkjemper og heter Henry Storm!

Lasse Gallefoss (38) er utdannet dokumentarregissør fra Høgskolen i Lillehammer og journalist fra Universitetet i Stavanger. Han har jobbet i Pandora Film siden 2008.

Gallefoss har regissert dokumentarseriene Det nye landet – norsk moderne innvandringshistorie, Den gode viljen – historien om norsk bistand og Lille Norge og stormaktene for NRK. De to siste filmene ble nominert til Gullruten i henholdsvis 2013 og 2015. I 2015 fikk han støtte fra Norsk filminstitutts talentprogram Nye Veier til å utvikle dokumentarfilmen Bønn «om menneskers samtale med sin gud». I 2017 regisserte han dokumentarserien Flukt for NRK. For serien vant han Gullruten 2017 i klassen beste regi – enkamera.

Gallefoss debuterte som forfatter i 2018 med kriminalromanen Krigernes fred på Aschehoug. Boken har fått femmere i VG og Dagbladet, og meget god anmeldelse uten terning på NRK.

Aslak Nore (40) er forfatter, journalist og forlagsredaktør. Han har arbeidet som journalist i Klassekampen og vært tilknyttet Samtiden, Prosa, Elle, Ny Tid, VG og Aftenposten som frilansskribent. Nore er også dokumentarredaktør i Gyldendal.

Nore debuterte i 2007 med boken Gud er norsk, en fortelling om norske soldater, som kombinerte journalistikk, norsk utenrikspolitisk historie og personlig reiseskildring. I 2009 ga han ut boken Ekstremistan, i 2012 spenningsromanen En norsk spion med etterretningsagenten Peter Wessel i hovedrollen og i 2017 Ulvefellen, om den unge frontkjemperen Henry Storm, som han fikk Rivertonprisen for.