Teaterkurs og foredrag på Kronstad hovedgård

Skuespiller og formidler ved Bymuseet i Bergen, Lars Voss Sørhus, leder teaterkurset. Her er han sammen med Berit Eggen Solstad da de spilte forestillingen "Vi Sødt om Frihet drømmer" på Kronstad Hovedgård i 2014.

Tre mandager i mars, 4., 11. og 18., blir det teaterkurs for voksne på Kronstad hovedgård. Skuespiller og formidler ved Bymuseet i Bergen, Lars Voss Sørhus, leder kurset, som er for både nybegynnere og de som har litt erfaring fra teateroppsetning. Formålet er å legge til rette for samarbeid og trygghet på scenen og kjøre deltagerne bedre i stand til å opptre foran publikum i alle slags sammenhenger.

Deltagerne vil lære både skuespillerteknikk, stemmebruk og improvisasjon og vil få fremføre tekster. Arrangør er Kronstad Hovedgård Kulturforening. Kurset koster 750 kroner inklusiv enkel servering. Frist for påmelding er 17. februar. Påmelding og nærmere informasjon tlf. 400 42 572.

Oppsetning om munkeliv

For øvrig planlegges det en oppsetning i oktober om munkeliv på gården i middelalderen.
Det jobbes også med å få i gang et sangkor på Kronstad hovedgård.

Kafé Sokrates

Ellers fortsetter Kafé Sokrates med foredrag torsdager kl. 20. Det åpnes for gode diskusjoner, interessante spørsmål og forhåpentlig gode svar.

Vårsemestrets program ser slik ut:

28.2: Den forunderlige hjernen – dens strukturer, funksjoner og utvikling og noen rariteter, ved dr.psychol Sonja Helgesen Ofte.

28.3: Ole Bull, popstjerne fra Norge – med musikkinnslag, ved amanuensis Eiliv Olsen.

25.4: Bergen 1850-1920 – konturene av et velferdssamfunn, ved historiker Egil Ertresvaag.

30.5: Historien om Panamakanalen – finansskandale, høy ingeniørkunst, menneskelige tragedier og storpolitikk, ved Arild Crovo.

27.6:  Meditasjonens psykologi og filosofi. ved psykolog Egil Tonning.