Barokkonsert i Årstad kirke

Lørdag 4. mai blir det konsert i Årstad kirke med bl.a. Årstad kantori.

Lørdag 4. mai kl. 19:00 blir det konsert i Årstad kirke med Årstad kantori, Borakvartetten og organist Tore Hegdahl. Årstad kantori har lang erfaring med fremføring av barokkmusikk på høyt kunstnerisk nivå, og legger nå Dietrich Buxtehudes verker til i rekken av prosjekter.

Buxtehude (1637-1707) var en dansk-tysk organist og ble en av høybarokkens største komponister. Han var kjent for sin varierte og nyskapende stil, og hadde en enorm innflytelse på Bachs musikk. Kantoriet skal fremføre tre av Buxtehudes vakre og uttrykksfulle kantater, som alle bærer budskap som passer inn i tiden etter påske.

Borakvartetten fremfører musikk av Pietro Nardini (1722-1793) som var en italiensk fiolinist og komponist. Hans musikk representerer senbarokken, men har også elementer av klassisisme. Nardini var en av pionerene innen kammermusikk, og bidro til å utvikle strykekvartetten som genre. Hans musikk beskrives ofte som elegant, formfullendt og sjarmerende.

Det blir en spennende og stemningsfull konsert, og en mulighet til å høre musikk som ikke fremføres så ofte.