Hilde Trætteberg Særkland med debutalbum

Hilde Trætteberg Serkland kommer med debutalbumet «Puste i firkant» 10. oktober. Foto Cecilie Hatløy.

10. oktober kommer Hilde Trætteberg Særklands debutalbum, «Puste i firkant». Albumet inneholder elleve sterke låter med norsk tekst.

Hilde er skuespiller, låtskriver og sanger. Hun er utdannet ved Högskolan för Scen och Musik i Göteborg og ved Høgskolen i Oslo. Hun arbeider frilans med ulike prosjekt både som utøver, tekstforfatter og pedagog. Hilde er oppvokst på Slettebakken og bor nå i Lægdesvingen.

I tillegg til egne prosjekter er Hilde søster nummer tre i Søstrene Trætteberg. Øvrige medlemmer er Kristin Trætteberg, Sigrid Trætteberg Fahlvik, og Ingrid Trætteberg. De debuterte på Logen Teater i 2004 med forestillingen «Søstrene Trætteberg», og spilte deretter sommershow på Tønsberg brygge i 2005. Åtte år og åtte barn senere hadde de våren 2013 premiere på forestillingen «Fra Kvinne til Kvinne – med adgang for menn». Søstrene tar eventoppdrag, både som gruppe eller solo, duo eller trio.

«Elle melle englespill»

Hilde har skrevet musikken til barneforestillingen «Elle melle englespill». Forestillingen ble spilt for over 2000 barn gjennom Den Kulturelle Skolesekken i desember 2018, og musikken er tilgjengelig på Spotify.

I mars kom Hilde Trætteberg Særklands første singel, «Danse», som ble fulgt opp av singelen «Søndag» rett før sommeren. Disse har fått fin respons, og har også blitt spilt på radio. Hennes tredje singel, «Holder du meg?», ble sluppet torsdag 29. august.

«Puste i firkant» er debutalbumet til Hilde Trætteberg Serkland. Foto Cecilie Hatløy.

«Puste i firkant» er et album med sanger hvor hver sang utgjør en liten fortelling. Ofte kretser det rundt hva som oppstår når du og jeg skal forsøke å leve sammen i en tid hvor alle skal finne seg selv – og forsøke å holde angsten på avstand.

Sangbare og lekne melodier

Hildes låter kjennetegnes av sangbare og lekne melodier med tekster på norsk. Musikalsk er låtene tydelig påvirket av musikkteateret, ispedd en god porsjon visepop.

– Jeg er opptatt av hvordan melodi og tekst virker sammen, og leter alltid etter den lille tvisten som skaper poesien i en sangtekst. Mitt mål er å skrive fortellinger som treffer livene til dem som lytter – at låtene skal si noe om tiden og verden vi lever i, sier Hilde Trætteberg Serkland.

Det blir slippkonsert på Underlig Scene torsdag 24.oktober.

Hilde Trætteberg Serkland er skuespiller, låtskriver og sanger. Foto Cecilie Hatløy.