Halie fra Grønnestølen med debut-EP

18 år gamle Halie, Hannah Emilie Grung fra Grønnestølen, klar med debut-EP.

Nå er 18 år gamle Halie, Hannah Emilie Grung fra Grønnestølen, klar med ny musikk, og nyvunnet selvtillit. «Good Kids» er først ut i rekken.

 

I 2018 samlet Halie millionvis av avspillinger på Spotify med med fire singler, inkludert feelgood-låten Youth og Not Yours som tar opp #metoo-temaet – før hun hadde rukket å fullføre skolen.

Så, like fort som hun fanget musikkbransjens oppmerksomhet, ble hun stille igjen for å fullføre skolen samtidig som hun skrev nye låter.

Good Kids har en kraftfull lekenhet over seg, og er en tøff poplåt som tar for seg det å leve en «overfladisk dum løgn». Låten er produsert av Emanuel Abrahamsson, som er en av folkene bak Zara Larssons «Lush Life». Den er skrevet sammen med Pekka Niemi og den finske popstjernen Sini Yasemin Eira. Sistnevnte hadde en «bad-ass»-energi som inspirerte Halie til å slippe løs sin egne mørke side.

– Jeg vil at folk skal føle hvor sint jeg var på denne gutten, sier hun. Det handler kun om å slippe ut den delen av deg selv – å gjøre det «de snille aldri gjør». De fem låtene på debut EP-en viser en unik pop-personlighet: dette er ikke kjærlighetssanger fra en tenåring, men et manifest for selvuttrykkelse og følelsesmessig ærlighet. Halie ber om toleranse, slår et slag mot uvitenhet, med et åpent hjerte og selvtilliten på plass.