Audhilds minnepris til Langhaugen-elev

Hannah Moira Midtbø-Bruner (16), elev på Langhaugen videregående skole, ble under Osafestivalen på Voss sist søndag tildelt Audhild Flaktveit Moxnes sin minnepris på 15 000 kroner. Foto Knut Utler.

Hannah Moira Midtbø-Bruner (16), som er elev på Langhaugen videregående skole, ble under Osafestivalen på Voss sist søndag tildelt Audhild Flaktveit Moxnes sin minnepris på 15 000 kroner.

Formålet med minneprisen er å oppmuntre unge lovende utøvere på hardingfele fra Vestlandet. Prisen er etablert til minne om Audhild Flaktveit Moxnes fra Sollien på Landås, som var aktiv utøver på hardingfele og danset folkedans. Audhild omkom i en trafikkulykke i Bergen 19. mars 2004, bare 17 år gammel.

Hannah Moira begynte å spille hardingfele allerede som 4-åring. Hun gjør det skarpt på instrumentet sitt og har  i år mottatt Norsk Kulturskoleråd sitt Drømmestipend  og  Arna og Osterøy sitt kulturstipend for unge talenter.  Hun har vært aktiv i Osterøy spel- og dansarlag, senere også flere år i Bergen juniorspelemannslag. Hannah spiller også i  grupper, der hun liker utfordringer med tanke på gode arrangementer av slåttemusikken. Interessen for dansespill visar hun som dansespelemann i de lokale danselagene.

Hun  er en svært dyktig soloutøver som bidrar aktivt på scenen  i mange sammenhenger og kan vise til gode plasseringer på kappleiker både lokalt og på landsbasis.

I tillegg til å dyrke hardingfelespill spiller Hannah både norsk og kanadisk folkemusikk på flatfele, og hun spiller klassisk fiolin.

Prisen er støttet av Sparebanken Vest og har vært delt ut årlig siden 2007.

Audhild Flaktveit Moxnes fra Landås var aktiv med hardingfele og danset folkedans. Hun døde i en trafikkulykke i 2004, 17 år gammel. Foto: Erling Moxnes.