Vindusshopping hos Dacapo Sko høsten 1953

Dacapo Skoforretning. Foto Norvin Reklamefoto 23. september 1953. Rolf Norvins samling, Universitetsbiblioteket i Bergen.

Dacapo Sko lå ved krysset Ibsens gate – Fjøsangerveien. Dette bildet er nøyaktig 70 år gammelt, tatt 23. september 1953 av Norvin Reklamefoto for Dacapo Sko.  Om pent kledde menn og kvinne i tidsriktige klær ville stille seg opp og vindusshoppe en høstkveld kan vel diskuteres. Kanskje var de på vei til kafeen i andre etasje, Kafé Løvstakken?

Det første treff på Dacapo Sko i byens aviser er fra januar 1954, siste treff sommeren 1986. Kafé Løvstakken finner vi for første gang i Bergens Aftenblad i november 1940: Kafé Løvstakken, nybygget Krohnsmindetorvet, anbefaler det ærede publikum sine middager, lunsjretter, à la carte… Kafeen  ble startet høsten 1940 av Johan Bernhoff Olsen, som drev den til 1954. Siden kom Bondeungdomslaget inn som eiere.

Siste annonse for kafeen er fra januar 1986. Ellers hadde medlemmer i de lokale idrettslagene sine faste steder å samles Kafé Løvstakken hadde sine stamgjester fra Årstad IL, mens folk fra Ny-Krohnborg IL gikk på nabokafeen Regnhatten.