Fra landlig idyll til universitetssykehus

Fra Haukelandsveien mot Øvre Haukelandstræet i bakgrunnen. På deler av området blir Barneklinikken oppført i 1950. Atelier KK, Billedsamlingen, Universitetsbiblioteket i Bergen.

Fire bilder fra Øvre Haukelandstræet gård og Markusplassen er blant de siste bildene som er lagt ut på Marcus, Universitetsbiblioteket i Bergen sin billedsamling. Bildene er tatt av Atelier KK og er lagt inn i Nyere KK-samling.

Bildene skal ifølge nettsiden være tatt «mellom 1945 og 1954», men vi antar at de er tatt før 1950. Da stod nemlig Barneklinikken klar på deler av innmarken. I dag oppholder mange tusen mennesker seg på området, som ansatte, pasienter eller pårørende på Haukeland universitetssykehus.

Les mer om Markusplassen og Øvre Haukelandstræet gård.

Fra Øvre Haukelandstræet mot Haukelandsveien. På andre siden av veien bl.a. Haukeland skole og deler av Møllendal gravplass. Atelier KK, Billedsamlingen, Universitetsbiblioteket i Bergen.

Fra Øvre Haukelandstræet mot Haukelandsveien. På andre siden av veien den gamle hovedbygningen på Haukeland sykehus, Jonas Lies vei, Kvinneklinikken og deler av Møllendal gravplass. Atelier KK, Billedsamlingen, Universitetsbiblioteket i Bergen.

Fra Haukelandsveien mot Markusplassen (det hvite huset) og Haukelandsbakken 2 (i venstre billedkant). Her har det ennå ikke kommet opp gjerde mellom fotballbanen og Haukelandsveien,  noe som er tilfelle på de to bildene ovenfor. Atelier KK, Billedsamlingen, Universitetsbiblioteket i Bergen.