Filmene til Sara (29) er lastet ned 137 millioner ganger

Videoen til Sara (29) fra Bergen om å lage sunne snacks er etter seks uker startet over 1,6 millioner ganger.

Saras «Sara Beauty Corner» nærmer seg 1,7 millioner følgere, og den 15 minutter lange filmen om hvordan man kan lage god og sunn mat, har fått overveldende positiv mottagelse på Youtube.
Siden filmen ble lagt ut 18. oktober har i gjennomsnitt 50.000 per døgn startet filmen, som altså har passert 1,6 millioner visninger. Filmen er også godt likt: over 44.000 har vendt tommelen opp, bare 500 tommelen ned.

God og næringsrik mat
Filmen heter «How to Cook Healthy Food! 10 Breakfast Ideas, Lunch Ideas & Snacks for School, Work!» Den starter med en daff Sara som ligger på sofaen og spiser chips. Så våkner lysten til å lage noe som er både sunt og godt, og humøret og engasjementet er snart på topp.
Sara kommer fra Slovenia og jobber innen finansbransjen i Bergen. Hun ønsker å leve en anonym tilværelse og har et klart skille mellom jobb og arbeidet med «Sara Beauty Corner». Etternavnet må man i slovenske medier for å finne. Hun nøyer seg med å si at hun bor ti minutter utenfor Bergen sentrum.
Videoene hennes er først og fremst rettet mot jenter og unge kvinner i alderen 10 til 20 år som ønsker å prøve ut kreativiteten sin.
Alle jenter og unge kvinner har sin mobiltelefon som de er meget glad i, og Saras video om å lage sitt eget mobildeksel er derfor ikke uventet på topp på Saras Youtube-liste 12 millioner nedlastinger.

1,7 millioner følgere
Til sammen er Saras 78 videoer lastet ned 137 millioner ganger. Ifølge analysetjenesten Social Blade er hun dermed på åttendeplass blant Youtube-kanalene fra Norge.
Med nær 1,7 millioner følgere er hun på førsteplass. På verdensbasis er hun på 892. plass når det gjelder følgere, og antall nedlastinger ligger på om lag 10 millioner i måneden. Antall nye abonnenter ligger på mellom 80.000 og 90.000 i måneden, ifølge socialblade.com.

Famlende start
I et intervju med BT i fjor fortalte Sara at det aldri har skjedd at hun er blitt gjenkjent på bakgrunn av Youtube-videoene.
Sara og samboeren flyttet til Oslo for å studere økonomi og finans ved BI. Etter studiene fikk Sara jobb i Bergen, samboeren på Kypros.
Det ble mange lange kvelder og helger etter jobb, og Sara brukte mye tid til å se på Youtube-videoer. Da fikk hun ideen om å lage sine egne videoer, og kjøpte inn kamera og startet filmingen. Etter hvert kom også samboeren til Bergen, og i januar 2013 ble den første filmen lagt ut. Kvaliteten var ikke den beste, men etter mye prøving og feiling ble resultatet stadig bedre.

Fototekniske mesterverk
De siste videoene er fototekniske mesterverk, meget underholdende og engasjerende. Filmingen må bare oppleves for å se kvaliteten og kreativiteten. Både Sara og samboeren tar del i produksjonen, men det er samboeren som bruker mest tid på Youtube-kanalen, og han har gjort den til heltidsbeskjeftigelse.
Det går mange timer med til planlegging, innspilling og redigering av en video. Sara instruerer på engelsk i alle filmene, noe som er en av årsakene til den enorme interessen. De fleste følgerne kommer fra USA og Canada.

Fra beauty til kreativitet
Hun begynte med videoer i beauty-sjangeren. Siden er det blitt flere videoer som får jenters kreative interesser til å våkne. Matlagingsvideoene den senere tid har slått meget godt an.
Sara har også en populær blogg,
sarabeautycorner.blogg.no

Se Saras film ”How to Cook Healthy Food!”