Karoline & Sigvart med julekonserter

Karoline Krüger og Sigvart Dagsland gjentar 2013-suksessen.

Hver for seg har Karoline Krüger og Sigvart Dagsland (Fantoft) strålende karrierer. Sigvart med utsolgte hus og flotte plateproduksjoner. Karoline med prestisjetunge komponistoppdrag og krevende teaterarbeid. Lenge holdt de sine omfattende karrierer adskilt. Men de siste årene har de hatt stor suksess i landets konserthus med sine duokonserter, hvor de kun har hatt et flygel med seg på scenen. I 2013 tok de samarbeidet enda et skritt videre, med en storslått julekonsert med orkester i Grieghallen.

I 2013 kom de med et felles julealbum, «Jul». Det var ekteparets første utgivelse sammen. Albumet inneholdt klassiske sanger som “Stille natt” og “O, Jul med din glede”, men også flere kjære og mer sjeldne skatter, noen oversatt fra engelsk. Paret hadde i tillegg skrevet og komponert helt nye duetter for anledningen.

Bak albumet stod produsent Bjørn Nessjø, mannen som også produserte «Strålande Jul» med Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga. Samarbeidet tok enda et skritt videre da mange bergensere fikk oppleve en storslått julekonsert med orkester i Grieghallen.

Grieghallen 20. desember
Etter suksessen i 2013 er Karoline Krüger og Sigvart Dagsland i gang med ny omgang julekonserter flere steder i landet. Med seg har de syv av landets fremste musikere. Alt tyder på fulle hus igjen for to av landets beste sceneartister. 20. desember er Karoline og Sigvart tilbake med ny julekonsert i Bergens storstue.

Karoline Krüger (45) slo gjennom bare 18 år gammel med låten “For vår jord” og debutalbumet “Fasetter”. Hun har gitt ut åtte album og en singel og har hatt stor suksess både i Norge og internasjonalt. Filmmelodien «You Called It Love» solgte mer enn 300 000 bare i Frankrike.

I løpet av det siste tiåret har Krüger beveget seg mot teaterscenen både som kritikerrost komponist, skuespiller og sangerinne. I tillegg leverer hun låtmateriale til flere norske artister. I 2011 vant hun komponistorganisasjonen NOPAs musikkpris for stykket «Veggen», og den musikalske trilogien «Jakobmesse», med tekst av Erik Hillestad, er blitt fremført i mange land.
Sigvart Dagsland (52) er en av Norges mest folkekjære popartister og komponister. Han har gitt ut 20 soloalbum og har solgt over 500.000 musikkalbum. Han er blitt nominert til Spellemannsprisen tre ganger. 1990 mottok han trofeet for albumet «Alt eg såg». Han har i tillegg vunnet presitsjetunge priser som Prøysenprisen i 2009 og NOPAs musikkpris for komponister for «Årets verk», Stup, i 1994.