Lovende debut for Sophie Krüger

Sophie Krüger i musikkvideoen til «Pappa$ Bank», regissert av Gunnbjörg Gunnarsdottir.

28. oktober slapp Sophie Krüger (17) fra Fantoft sin første singel «Pappa$ bank» på strømmetjenestene.

Kommentarene har vært unisont positive. Er datteren til Karoline Krüger og Sigvart Dagsland Bergens nye rapstjerne?

Sophie produserer musikken selv. Allerede i seksårsalderen begynte hun å lage musikk. Blant inspirasjonene er Nicki Minaj og norske Yoguttene, Hester V75, Kjartan Lauritsen, Niilas og Lars Vaular. Om Sophie har drevet lenge med sang og musikk var det først i hun begynte med rapping. I «Pappa$ bank» ironiserer hun ved ungdommers overforbruk og festkultur.

Det verste i én person

Det brukes mye dop blant norsk ungdom, men Sophie ønsker ikke å sensurere et faktum som er mange foreldres mareritt. Hun har samlet mange karakterer i én. Hun fester, drikker og lever litt på randen. Tilhengere av Karoline Krüger og Sigvart Dagsland sin musikk ville kanskje ønsket at Sophie skulle funnet en trygg plass innen kristenpop.

Sophie Krüger er imidlertid et av mange gode eksempler på at evnene til å lage god musikk gjerne går i arv. Det er bare smak og sjanger som gjerne er forskjellig. Det er all grunn til å være imponert over både tekst, melodi og fremføring.

Sophie har tidligere skrevet låter på engelsk, men etter å ha hørt på noen venner i gruppen Hester V75 fikk hun lyst til å prøve seg på rapping på norsk. I et intervju med 730.no sier Sophie at ambisjonene ikke er å leve et A4 liv. – Jeg vil leve i A3 og forhåpentlig fortsette med et eller annet kreativt prosjekt i fremtiden. Musikkvideoen til «Pappa$ Bank» er regissert av Gunnbjörg Gunnarsdottir. Sophie var så heldig at hun fikk Yngve Sætre til å mikse Pappa$ bank i Duper Studio.

-Og hva gjør man imens noen mixer låten din? Skriver nye låter, lip-syncer og danser, skriver Sophie på sin Facebook-side.

Refrenget i «Pappa$ Bank» er «Vi har oljepenger, pulevenner, kreditt og kontant». Dollartegnet er brukt med rette, for det flommer bokstavelig talt over med dyre drikkevarer. Man trenger ikke kaste i ball i glass med vann vår man har vin eller sprit.

Språket er uten tvil en del friskere enn det man har hørt fra paret Krüger – Dagsland. På den annen side vil nok Sophie Krüger kunne nå lenger med hiphop og rap enn som medlem av et tensingkor. En gutt med bærumstemme kommenterer innimellom. Han avslutter singelen med noe som kunne vært hentet fra vestkant-Oslo i den villeste jappetiden: «Det nærmeste vi har vært Øst-Europa i dette huset her, er russisk kaviar».

Intervju med Sophie Krüger på YLTV (Young Leaders TV. Youtube-kanal med slipp av ukentlige musikkvideoer, intervjuer, freestyles osv med urbane artister)

Musikkvideoen til «Pappa$ Bank», regissert av Gunnbjörg Gunnarsdottir, er spilt av nærmere 20.000 ganger på Youtube.