DNB-bygget solgt for nær 1,5 milliarder kroner

Nybygget til Kunsthøgskolen i Bergen ruver godt i terrenget på Møllendal.

GC Rieber Eiendom har solgt DNB-bygget i Solheimsgaten 7 A-E til Storebrand Eiendomsfond for 1.472 millioner kroner. Det er den største eiendomshandel som noensinne har funnet sted i Bergen.

Overdragelsen skjer i midten av januar. – Storebrand Eiendomsfond Norge KS er eiet av Storebrand Livsforsikring AS og 48 andre investorer, hovedsakelig pensjonskasser og stiftelser. Selskapet er i kraftig vekst og eiendomsporteføljen vil etter handelen i Solheimsviken utgjøre ca. 7,7 milliarder kroner.

Anders Berggren, leder for eiendom i Storebrand Asset Management AS, sier i en pressemelding at bygget i Solheimsviken passer godt inn i selskapets investeringsstrategi. Det er både moderne og fremtidsrettet, og med god beliggenhet med solid leietaker på lang kontrakt.

Marin klynge

Det var stor interesse både fra Norge og utlandet for eiendommen i Solheimsviken, som DNB flyttet inn i for to år siden. Kapitalen som frigjøres vil GC Rieber Eiendom investere i en mulig samlokalisering av de marine forskningsmiljøene i Bergen på Marineholmen.

I forskningsparken har Rieber ledig tomt vegg i vegg med marinbiologene og laboratoriene til UiB. – Vi har en ferdig reguleringsplan og vi har privat og offentlig eierkapital. Vi kan starte bygging så snart Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) ønsker det. Med en offentlig privat samarbeid (OPS) løsning kan Havforskningsinstiuttet, NIFES og Fiskeridirektoratet samlokaliseres med UiB innen få år, sier administrerende direktør Tor Instanes til estatevest.no.
Det var høsten 2013 DNB samlet alle sine avdelinger sitt nye hovedkvarter i Solheimsviken. Bygget har et gulvareal på ca. 42.000 kvadratmeter og består av fem blokker med felles garasjeanlegg og sokkeletasje.