Ti grader over normalen i dag, godvær på søndag

Sol over Landås mandag 7. desember. Lørdag er solen tilbake, men før det blir det et par omganger med fuktig vær.

I morges sa prognosene bra vær i helgen. Nå må vi nøye oss med sol søndag formiddag. Lørdagen byr i stedet på mye regn.

Bergen fikk noen timer med sol og stille vær i går, men allerede i ettermiddagstimene startet tilskyingen, med temperaturstigning fra 4 til 6-7 grader og lett bris fra sørøst. Kl. 11.00 i dag var temperaturen på Florida 11,9 grader, og værstasjonene i Årstad registrerte alle mellom 11 og 12 grader. Normaltemperaturen for Bergen Florida på en 8. desember er 2,7 grader. Dagens temperatur er altså 10 grader over normalen.

Våt ettermiddag og kveld

Nedbøren har siden i går kveld gått vest for oss, men kommer i 12-13-tiden inn over land. Ifølge yr kan vi vente mellom 11 og 18,5 millimeter frem til midnatt.

Nedbøren fortsetter gjennom natten, men etter noen timer med opplett på formiddagen onsdag blir det fra ettermiddagen en ny omgang med regn. Det ventes mellom 6 og 20 millimeter nedbør frem til midnatt. Temperaturen faller jevnt utover dagen og ventes å ligge på 6-8 grader onsdag.

Torsdag tørr fra morgen til kveld

Både onsdag, torsdag og fredag blir det nedbør og bris mellom sør og sørvest. Antydet nedbørsmengde er ca. 40 millimeter, fordelt på 12 millimeter onsdag, 5 millimeter natt til torsdag og 20 millimeter fredag. Gråværet gjør at temperaturen holder seg på samme nivå hele døgnet, mellom 6 og 9 grader. Fra torsdag morgen blir det opphold, men om kvelden blir det ny omgang med nedbør

Fra pen til våt lørdag

Nedbøren fortsetter utover lørdagen med 11-12 mm, men med håp om litt sol om ettermiddagen. Søndag formiddag blir bra med sol og et par plussgrader. Siden overtar gråværet iallfall frem til torsdag. En trøst er at det er ventet lite nedbør og brukbare desembertemperaturer, stort sett fra 4 til 7 grader.

Nedbøren i Bergen (Florida) 2015 per 8. desember er 2782,2 millimeter

Se hvordan vinden blåser:

http://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/orthographic=-356.09,59.04,1840