Ny omgang breakdance-kurs med Stig Paa Markussen

Stig Paa med venner i filmen «Break Away» på Vimeo.

Instruktør Stig Markussen er en av Bergens dyktigste b-boys, og har lang erfaring med å undervise for barn og unge. I 2016 fortsetter han å lære unge bergensere breakdance. I begynnelsen av februar starter han nye kurs i Ulriken bydelssenter for barn i alderen 6 til 9 år. Det blir kurs både for nybegynnere og viderekomne. Arrangør er Bergenhus og Årstad kulturkontor.

Stig Markussen (32) er best kjent under artistnavnet StigPaa. Han er profesjonell danser fra Bergen og har siden 1999 vært et kjent navn fra dansemiljøet.  Han er med i dansegruppene, Bergen Style Bombers, Flava Few og Floorists (Sverige-Norge). Flawa Few er et Bboy crew fra Bergen med medlemmer fra Norge, Filippinene, Thailand og Portugal/Angola. De har holdt på siden 1999 og driver blant annet med dansetrening på BIKS, Bergen Internasjonale Kultursenter.

12 års kurserefaring

Stig Markussen har 12 års erfaring med dansekurs for barn, ungdom og voksne innen Break/HipHop. Mange av kursene har vært på Ulriken bydelssenter. Han er utdannet lærer og har dermed pedagogens bakgrunn og evner til å lære bort på en profesjonell måte. Med tiden har han bygget seg opp en solid erfaring, både som danser og som DJ. Han er aktiv på breakescenen i Europa og har arrangert utallige Hip Hop Jams og dansekonkurranser (battles) for barn og ungdom i Bergen.

Blir trygge på seg selv

På kursene i breakdance på Ulriken bydelssenter får deltakerne lære grunnleggende dansesteg (grunnsteg) oppe som nede og navnene på stegene. De lærer egne koreografier (show) og hvordan en kan freestyle/jamme i breaking (danse fritt individuelt). Elevene blir trygge på seg selv gjennom positiv tilbakemelding og vi ender alltid opp med å danse soloer i en dansering mot slutten av kurset.

På kursene i Hip Hop og House dansing lærer elevene grunnleggende danseelementer. Musikken er i fokus og elevene lærer en stor variasjon av ulike dansesteg. Kursene er bygd opp fra den originale hiphop dansen som startet i New York på 70-tallet. Stig Paa legger vekt på kreativitet og hvordan barn og ungdom kan utvikle sine kreative talenter gjennom dans og improvisasjon.