Gang- og sykkelveien i Fabrikkgaten åpnet

Vintersyklist Øistein Stemme (til venstre) serveres gløgg i Fabrikkgaten av Ingrid Dreyer og sykkelsjef Einar Grieg. Bilde: Anne Kringstad, Bergen kommune.

Onsdag sto 350 meter gang- og sykkelvei klar til bruk i Fabrikkgaten.

Veien er bygget i regi av Bergensprogrammet. Åpningen av den splitter nye gang- og sykkelveien i Fabrikkgaten mellom Inndalsveien og Kanalveien ble markert ved at vintersyklistene tidlig onsdag morgen fikk med seg sykkellykt, pepperkaker, gløgg og gode sykkelråd på ferden videre til skole og arbeid.

Tre meter bred, 350 meter lang

Den nye sykkelveien i Fabrikkgaten er tre meter bred og 350 meter lang, og det er satt opp en refuge mellom sykkelveien og kjørebanen. Det ene kjørefeltet for bil er fjernet til fordel for syklistene. Gaten er nå enveisregulert mellom Kanalveien og Inndalsveien. Bussholdeplassen i Fabrikkgaten er opprettholdt.

Casper Christie med sin varesykkel. Christie bor på Minde og sykler i Fabrikkgaten daglig. Bilde: Anne Kringstad, Bergen kommune.

Casper Christie med sin varesykkel. Christie bor på Minde og sykler i Fabrikkgaten daglig. Bilde: Anne Kringstad, Bergen kommune.