G9Alt-stipend til Tomine Mikkeline Eide

Sangeren Tomine Mikkeline Eide fra Fridalen har fått 25.000 kroner i G9Alt-stipend fra Sparebank 1 SR-Bank.
Mottakerne av G9Alt-stipend fra Sparebank 1 SR-Bank. Foran fra venstre: Lennea Lyssand (representant for Aurora Aksnes), Tomine Mikkeline Eide (Fridalen), Eli Anne Dvergsdal, Alvhild Tofterå Berge (regiondirektør i SpareBank 1 SR-Bank, Svein Alsaker (styreformann) og Kristian Blummenfelt. Bak fra venstre: Yngve Ådland (styrerepresentant), Tiebreaker ved Pål Gunnar Dale, Håvard Holmefjord Lorentzen og Eirik Greibrokk Dolve. Foto: Sparebank 1 SR-Bank.

Mottakerne av G9Alt-stipend fra Sparebank 1 SR-Bank. Foran fra venstre: Lennea Lyssand (representant for Aurora Aksnes), Tomine Mikkeline Eide (Fridalen), Eli Anne Dvergsdal, Alvhild Tofterå Berge (regiondirektør i SpareBank 1 SR-Bank, Svein Alsaker (styreformann) og Kristian Blummenfelt. Bak fra venstre: Yngve Ådland (styrerepresentant), Tiebreaker ved Pål Gunnar Dale, Håvard Holmefjord Lorentzen og Eirik Greibrokk Dolve. Foto: Sparebank 1 SR-Bank.

Sangeren Tomine Mikkeline Eide fra Fridalen er blant de syv som har fått 25.000 kroner i G9Alt-stipend fra Sparebank 1 SR-Bank. De andre som har fått stipend er stavhopper Eirik Greibrokk Dolve, skøyteløper Håvard Holmefjord Lorentzen, artistene Aurora Aksnes og Pål Gunnar Dale, motbakkeløper Eli Anne Dvergsdal og triatlon-utøver Kristian Blummenfelt.

Tomine Mikkeline Eide, som fylte 18 år 11. desember, har vokst opp i en musikalsk familie. Hun begynte som fem-åring å ta cellotimer, og ti år gammel begynte hun i tillegg å ta sangtimer. Som 11-åring ble hun tatt opp i Bergen Kulturskole sitt talentprogram i klassisk sang.

Solist i Grieghallen

Eide har vært solist i Grieghallen ved flere anledninger, med blant andre Bergen Fillharmoniske Orkester, Forsvarets Musikkorps, Ung Symfoni. Hun har også deltatt under Festspillene i Bergen, senest under åpningen av årets festspill.

I 2010 sang Eide under Raftoprisutdelingen på Den Nationale Scene, og i 2012 på folkefesten for Aung San Suu Kyi på Torgallmenningen i Bergen.

I desember 2013 var Eide med på BKK sine årlige julekonserter i Johanneskirken sammen med Maria Mena, Heine Totland og Gisle Børge Styve. I forbindelse med nobelprismottager Malala Yousafzai sitt norgesbesøk i juni 2014 sang Eide under en seremoni i Oslo. I tillegg opptrådte hun i forbindelse med Nobels Fredsprisutdeling i desember 2014 på en festkonsert i Gamle Logen hvor Yousafzai og Kailash Satyarthi var tilstede.

Hør Tomine Mikkelines fantastiske stemme her:

 

Turné i England og Wales

I oktober 2014 var Eide på sin første turné. Hun var support- og oppvarmingsartist på den walisiske sangeren Aled Jones sin tre ukers turné i England og Wales.

I desember 2014 var hun solist under Bergen Nord Kammerkor sine årlige julekonserter i Åsane Kirke.

Roller på DNS

Eide har også hatt musikal- og skuespillerroller roller ved Den Nationale Scene, blant annet Lille Cosette i Les Miserables, «Dik-Dine» i musikalen Svartediket, Bertha Muller i Et bedre sted, «Dronning Isabella» i Dyveke, «Unge Nina Grieg» i forestillingen om Nina Grieg og en rolle i Blackbird. Eide har lest inn replikker til teaterstykket Gelsomina, medvirket i en kortfilm samt to reklamefilmer.

Spillefilm

I 2012/2013 deltok Eide i sin første spillefilm, som rollefiguren Astrid i den kanadiske spillefilmen Violent. Filmen hadde premiere på Karlovy Vary Filmfestival i Tsjekkia i juni 2014. Violent har også blitt vist under andre festivaler, blant annet San Sebastian Film Festival og Vancouver International Film Festival og Los Cabos International Film Festival.

Platedebut med gode kritikker

I 2013 debuterte hun med sitt klassiske debut album, gitt ut på Universal Music, produsert av dyktige HP Gundersen og sunget inn i Rainbow Lydstudio da hun var bare 13 år gammel. Albumet fikk svært gode kritikker i mediene. Blant annet terningkast 5 i VG og Østlendingen.

Mandag 14. desember sang Tomine Mikkeline for om lag 700 personer i Foldnes kirke. Det var ansatte, pensjonisterp politikere m.v. fra Fjell kommune som var samlet. - Imponerande stemme, skriver Fjell kommune på sin nettside. - Ave Maria og O Helga natt (saman med Sigurd Sele) er krevjande å framføra, men den unge kvinna makta dette på ein framifrå måte i to konsertar i Foldnes kyrkje i dag. Det var heilt tydeleg at ho song seg inn i hjarta hjå publikum. Duettinnslaga med Sigurd Sele fungerte også godt. Foto: Fjell kommune.

Mandag 14. desember sang Tomine Mikkeline for om lag 700 personer i Foldnes kirke. Det var ansatte, pensjonister,  politikere m.v. fra Fjell kommune som var samlet. – Imponerande stemme, skriver Fjell kommune på sin nettside. – Ave Maria og O Helga natt (saman med Sigurd Sele) er krevjande å framføra, men den unge kvinna makta dette på ein framifrå måte i to konsertar i Foldnes kyrkje i dag. Det var heilt tydeleg at ho song seg inn i hjarta hjå publikum. Duettinnslaga med Sigurd Sele fungerte også godt. Foto: Fjell kommune.