Klart for årets første 24Cup i rytmisk gymnastikk

I helgen arrangerer Bergens Turnforening årets første 24-cup-stevne. Arrangørklubben stiller med mange dyktige utøvere. Arkivbilde: Bergens Turnforening.

Bergens Turnforening arrangerer Norgescup (24Cup) i Rytmisk Gymnastikk i Turnhallen kommende helg, 15. til 17. januar. Stevnet er sesongstart for cupen, og den store påmeldingen viser at RG er en sport med økende interesse og vekst.

120 gymnaster

Dette er første kvalifiseringskonkurranse både til NM i Tromsø i april og til Nordisk Mesterskap i Danmark i mars. Det konkurreres i internasjonal klasse yngre junior, junior og senior individuelt og i junior og senior tropp og duo/trio. Til sammen 120 gymnaster samles i Turnhallen i helgen. Bergens Turnforening har med gymnaster i alle konkurranseklasser.

Bergens Turnforening har to juniorer på landslaget: Hedda Hansson (14) og Lovise Sørby (14). I tillegg stiller Ingrid Bratsberg (12), Karoline Barstad Eide (12) og Tiril Teige Thomassen (12) som alle er på rekrutteringslaget. Disse jentene konkurrerer søndag kl.12.55-16.00.

Verdensmester har laget tropp-program

Bergens Turnforening stiller i år med seniortropp for første gang på mange år. Denne består av de seks eldste jentene: Eirin Nordli Edinsen (18), Berentine Eeg Nielsen (17), Emma Lillebø (16), Victoria Fagerås (15), Pia Hiis Bergh (15) og Pauline Krohn Næss (15).

Troppen har to programmer, og det er litt av en prestasjon å mestre dette i tillegg til at alle jentene også stiller i den individuelle konkurransen. Begge troppsprogrammer er laget av Svetla Slavova som selv har vært verdensmester på tropp to ganger. De skal delta i tropps-NM i Skjeberg i slutten av februar og håper å gjøre det bra der. Troppen konkurrerer søndag kl.12.15-12.55.

På grunn av stor deltagelse begynner konkurransen allerede på fredag, med yngre junior og tropp, samt duo og trio. Konkurransestart er 17.30, med premieutdeling 20.30.

På lørdag begynner konkurransen 10.20, med premieutdeling kl 18.20. Denne dagen får vi se yngre junior og senior.

På søndag begynner konkurransen kl 9.00, med premieutdeling kl 16.00. Denne dagen får vi se juniorer og seniorer, individuelt og tropp.

Stevnet er det første av i alt fire 24 -cup i løpet av vårsesongen 2016. I Bergen blir det konkurranse i internasjonale klasser fra rekrutt via yngre jr. og junior til senior, samt tropp og duo/trio i troppsklasser for senior og junior.

For internasjonale klasser blir det nye cup-konkurranser i Asker, Skjeberg (NM lag), Stavanger, Tromsø (NM) og Asker. Norgesfinalen går i Stavanger i mai. Også for troppsklasser blir det fire cuper, med finale i Stavanger for tropp nasjonal klasse samtidig med Norgesfinalen for internasjonale og nasjonale klasser.

Se andre saker om Bergens Turnforening

Bergens Turnforenings har mange dyktige RG-utøvere. En del av dem deltar i helgens 24-cup. Foto: Bergens Turnforening.

Bergens Turnforening har mange dyktige RG-utøvere. En del av dem deltar i helgens 24Cup. Foto: Bergens Turnforening.

Rebecca Rognaldsen Olaisen fra Bergens Turnforening ble nummer 2 sammenlagt i 24-cup i fjor. I helgen starter en ny sesong med 24-cup i Turnhallen.

Rebecca Rognaldsen Olaisen fra Bergens Turnforening ble nummer 2 sammenlagt i 24Cup i fjor. I helgen starter en ny sesong med 24Cup i Turnhallen.