Gjør klar for en grå uke med 6-8 grader og kanskje 90 mm nedbør

Været fredag ettermiddag. Et nedbørsområde er på vei mot Vestlandet fra sørvest. Bilde fra www.yr.no/kart.

Liker du kaldt, pent vintervær? Nyt dagen i dag og fredag formiddag, for det blir trolig få gløtt av sol resten av måneden.

Langtidsvarslene som går frem til lørdag 31. januar forteller om milde vinder fra sørvest (6-8 grader), med grått og vått vær (90-100 mm). Det blir overskyet fra fredag ettermiddag og hele neste uke.

Langtidsvarselet til Meteorologisk institutt ble oppdatert i dag kl. 11.00. Det fjernet noen timer med sol og pent vær om formiddagen fredag 29. sammenlignet med varselet som ble lagt ut i morges. Nedbørsvarselet selv for i morgen er imidlertid usikkert.

Tilbake til grønn vinter

Fredag og lørdag henger kulden fortsatt litt igjen, med temperaturer omkring 0. Nedbøren fredag kveld og natt til lørdag kan komme som snø. Så kommer mildværet, og regnet vil nok etter noen dager sørge for at vi igjen får grønn vinter i Bergen.

Været 21.1 10-dagersvarsel

På vintersportssteder som Myrkdalen vil nedbøren trolig komme som snø, mens det på Kvamskogen ser ut til å komme regn. Kvamskogen har nå 15 cm snø, som vil øke til 20-25 cm når lørdag er forbi. Gjentagelse av sist vinter med snømåking av hyttetakene ligger det ikke an til foreløpig.