Kristin Birkelund ambassadør for Wings for Life World Run

Kristin Birkelund er ambassadør for det globale veldedighetsløpet Wings for Life World Run som returnerer til Norge 8. mai.

Veldedighetsløpet Wings for Life World Run returnerer til Norge 8. mai. Kristin Birkelund (22) fra Nattland er tatt ut som ambassadør for løpet. Wings for Life World Run er verdens eneste globale løp, der hele 34 land, fordelt på fem kontinenter, stiller til start nøyaktig samtidig.

Sammen vil alle løpe for de som ikke kan og hele startkontingenten går til stiftelsen Wings for Life som jobber med å finne en kur mot ryggmargskader.

Mållinjen jager deg

Løpet har ingen mållinje. I stedet for er det mållinjen som jager deg. 30 minutter etter deltagerne starter en «Catcher Car» som gradvis tar innpå. Tar bilen deg igjen, er du ute.

Fantastisk stemning

– Har man vært med på dette løpet tidligere, er det umulig å ikke delta igjen slår Kristin Birkelund fast. – Helt fra man står klar på startlinjen til man blir tatt igjen av Catcher Car, er det en fantastisk stemning. Og det å se og vite at andre land løper sammen samtidig – man føler seg som en del av noe virkelig stort. Jeg ønsker å spre den gleden løpet gir. Jeg ønsker å oppfordre folk, uansett form og situasjon, dette er faktisk et løp alle kan delta i, sier Kristin Birkelund.

På startstreken har hun også godt selskap av løpets andre ambassadører, blant andre Heidi Weng, Henrik Kristoffersen, Thomas Jacobsen og Aksel Lund Svindal (om skaden hans blir bedre).

Trener både styrke og løping

Kristin Birkelund driver med både styrke og løping. Til daglig er hun vernepleierstudent på Høgskolen i Bergen. I fritiden jobber også på Elixia Laksevåg og Fantoft omsorgssenter. Mange kjenner nok henne som @kristinbirkelund på Instagram, der hun legger ut både bilder og videoer om trening.

Kristin er for øvrig tvillingsøster til fotballspilleren Eirik Birkelund. Han debuterte på Branns A-lag 10. juni 2011 mot Sogndal. I 2013 spilte han på det franske laget AS Saint-Etienne, men kom tilbake til Brann sommeren 2014. I fjor høst ble han vraket som Branns-spiller og skal nå spille for Sogndal, som han altså møtte i sin debutkamp i eliteserien.