Konserter med unge stemmer i Fridalen kirke

Fridalen kirkes guttekor, her under opptreden i Bergenshallen i desember, inviterer til konsert i Fridalen kirke lørdag 27. februar.

To spennende konserter i Fridalen kirke 27. februar og 13. mars: Lørdag 27. februar klokken 19 skal Fridalen kirkes guttekor fremføre utdrag fra Oliver Twist. Sammen med regissør Karin Stautland har de øvd inn dramatisering.

Oliver Twist er en roman skrevet av den engelske forfatteren Charles Dickens i 1838. Historien har blitt dramatisert og filmet mange ganger, og fremføres også som musikal.

Søndag 13. mars klokken 19:00 inviterer Fridalen kirkes jentekor, Fridalen kirkes ungdomskor og Collegium vocale Bergen til en storslått konsert i Fridalen kirke. Jentekorene skal blant annet fremføre den krevende og flotte motetten «Laudate pueri dominum» for trestemt kor og orkester av Michael Haydn. Michael Haydn var broren til den langt mer berømte komponisten Joseph Haydn. Joseph sa flere ganger om sin bror at «Hans kirkemusikk overgår min egen». Michael har likevel nesten blitt helt glemt.

To flotte verker av J. S. Bach står også på programmet: Den mektige messen i g-moll og den vårlige og inspirerte klaverkonserten i A-dur spilt av Knut Christian Jansson. Med seg har korene musikere fra Bergen Filharmoniske orkester. Billetter kr. 150/100 i døren.