Inkluderingspris til nabolag på Landås

Byråd Dag Inge Ulstein delte ut prisen. Agnes Vevle Tvinnereim mottok den på vegne av nærmiljøet på Landås. Bilde: Ola Henning Målsnes, Bergen kommune.

Nærmiljøet på Landås er årets vinner av Bergen kommunes pris for likestilling, inkludering og mangfold.

Bergen kommune deler hvert år ut en pris for likestilling, inkludering og mangfold. For første gang i prisens historie går den til et helt nabolag.

– Juryen gir prisen til nabolaget på Landås for deres aktive, rause og åpne tilnærming til at det ble etablert et asylmottak på den tidligere lærerhøgskolen. Beboerne på Landås har vist gjennom raushet at det er mulig å bidra til hverdagsintegrering og inkludering, sier juryleder Lubna Jaffery.

Prisen ble delt ut lørdag 3. desember  i forbindelse med tenningen av julegranen på Lægdemarken.  – Jeg er veldig stolt over at vi har et nabolag som Landås i Bergen kommune, sa byråd Dag Inge Ulstein. Han delte ut prisen etter at en gruppe julenisser i Blues Brother-stil ankom Lægdemarken til lyden av rytmer fra Midtøsten for å tenne julegranen. Det var Bærekraftige liv på Landås som tok imot prisen på vegne av lokalmiljøet.

Bærekraftige liv Landås var sentrale da lokalmiljøet mobiliserte for å ta imot asylmottaket og de nye beboerne i nabolaget. I tillegg var andre viktige lokale aktører som FAU v/Landås skole, Den internasjonale barnehagen, Lægdene vel, Landås menighet, Baune IL, Ulriken speidergruppe, Ulriken Aktiv Fritid og mange enkeltpersoner engasjerte.

Juryen har bestått av Lubna Jaffery (leder) og Eivind Hermansen er medlemmer av bystyret og utnevnt av Komité for finans, kultur og næring. Komiteen har også utnevnt tidligere prisvinner Richard Kiwanuka som eksternt medlem. Hovedarbeidsmiljøutvalget i Bergen kommune har utnevnt Dag Inge Ulstein (byråd for finans, innovasjon og eiendom) og Eli Tysnes (ledende hovedverneombud) som medlemmer i juryen.

Fakta om prisen

Bergen kommune deler hvert år ut en pris for likestilling, inkludering og mangfold. Prisen tildeles enkeltpersoner, bedrifter, institusjoner eller organisasjoner i Bergen, som har tatt initiativ til eller gjennomført tiltak som fremmer like muligheter for individer eller grupper uavhengig av kjønn, etnisitet, funksjonsevne og seksuell orientering. Prisen blir lyst ut offentlig og det er åpent for alle å foreslå kandidater.

De fem siste prisvinnerne:

  • 2015 Fargespill
  • 2014 Trond Dokken og Gjert Moldestad
  • 2013 Richard Kiwanuka
  • 2012 Bergen senter for minoritetsungdom
  • 2011 Magasinet «Fett»