Syv fra Årstad på pallen i vestlands- og kretsmesterskapet i kunstløp

Anniken Eikeland ble vestlandsmester og kretsmester i Cubs under 12 år. Foto John Skogheim.

Hele 47 av Bergen Kunstløpklubbs løpere var helgen 11. og 12. mars i aksjon i Stavanger i et kombinert vestlandsmesterskap og kretsmesterskap. I vestlandsmesterskapet deltar de tre klubbene Bergen Kunstløpklubb, Loddefjord Idrettslag og Stavanger Kunstløpklubb.  De to førstnevnte klubbene er med i kretsmesterskapet for Hordaland Skøytekrets. Hele sju løpere fra Årstad bydel oppnådde pallplasseringer i både vestlandsmesterskapet og kretsmesterskapet.

Tre vinnere fra Årstad bydel 1. plass Anniken Eikeland 2. plass Anna Mevold Skogheim 3. plass Susanne Thorstensen Enehaug. Foto John Skogheim.

I den yngste konkurranseklassen tapetserte like godt jenter fra Årstad bydel hele pallen. Denne klassen heter Cubs under 12 år. Disse jentene er alle 11 år gamle, og begynte å konkurrere med poeng så sent som i januar 2017. Anniken Eikeland ble både vestlandsmester og kretsmester i denne klassen, mens Anna Mevold Skogheim tok 2. plass og Susanne Thorstensen Enehaug fikk 3. plass. Blant de fem beste i denne konkurranseklassen finner vi også en annen løper fra Årstad, Ella Loen Henriksen. Hun kom på 4. plass i begge mesterskapene, mens Valentina Bøe tok 5. plass i Kretsmesterskapet.

Klara Arima Blitzner vant Basic, Irina Karen Astorga ble nummer 3 i Debs og Edle Marlene Hauge Kjellsen ble nummer 2 i Novice.

Også i klassen Basic fikk klubben en kombinert vestlandsmester og kretsmester fra Årstad bydel, nemlig Klara Arima Blitzner. Hun har hatt flere gode plasseringer denne sesongen, og ble blant annet vinner av Norgescupen sammenlagt i sin klasse. Charlotte Gjelsvik tok 3. plass i begge mesterskapene, og Matilde Kirkeli Strand fra Landås kom på 4. plass i kretsmesterskapet og på 5. plass i vestlandsmesterskapet. Erika Faannessen tok 5. plass i kretsmesterskapet.

Edle Marlene Hauge Kjellsen fikk sølv i vestlands- og kretsmesterskapet 2017 i Novice. Foto John Skogheim.

Fra Årstad bydel er også en sølvvinner i både vestlands- og kretsmesterskapet i klassen Novice. Det er Edle Marlene Hauge Kjellsen fra Landås. Malene Johansen Trengereid vant klassen, og ble dermed både vestlandsmester og kretsmester. Karen Koller Løland, som nylig har gått opp til en høyere konkurranseklasse, ble nummer 3, Ann Charlott Dimcevska tok 4. plassen, mens Tiril Omholt fikk 5. plass. Alle disse jentene hadde samme plassering i begge mesterskapene.

Irina Karen Astorga er en annen medaljevinner fra Landås. Hun tok 3. plass i Debs i begge mesterskapene. På de to neste plassene kom Malin Haara og Marie Pryme Hystad.

Medaljevinnere i alle klassene

Bergen kunstløpklubb hadde løpere blant medaljevinnerne i alle konkurranseklassene, og mange løpere satte personlige rekorder. I Junior tok Bergen kunstløpklubb alle de fire øverste plassene både i vestlandsmesterskapet og kretsmesterskapet. Her kom Thea Karlstad på førsteplass, Silja Anna Skulstad Urang på andre, Vanessa Gjerde på tredje og Amalie Rong Hansen på fjerde. I Springs ble Anna Utskot Vaksdal sølvvinner i både vestlandsmesterskapet og kretsmesterskapet. Iris Raddum kom på 5. plass i vestlandsmesterskapet og 4. plass i kretsmesterskapet. I sistnevnt mesterskap tok Zoë van der Mark 5. plass. I Cubs over 12 år tok Alfa Faannessen 3. plass, og Julianna Henden fikkk 5. plass i begge mesterskapene.

Solveig Rørosgaard ble dobbeltmester i veteran. Foto privat.

Bergen Kunstløpklubb har landets største mosjonistgruppe for voksne, og en del av disse har begynt å delta i konkurranser både nasjonalt og internasjonalt. I klassen Veteran kvinner tok Solveig Rørosgaard fra Årstad bydel førsteplass, May Linn Jacobsen ble nummer to, Lidiia Obolonska nummer fire, også hun fra Årstad bydel, og Kari Henne Michelsen nummer fem. Thony Hannevig er eneste deltager i klassen Veteran menn på landsbasis, og vant dermed begge titlene.