Over 200 deltakere i «Film On Ice» i Bergenshallen

Springsløperne Hedda Aarevoll og Zoë van der Mark i en duo. Foto John Skogheim.

Et sikkert vårtegn er Bergen Kunstløpklubbs årlige vårshow. Denne gangen danset de nær 200 løperne i Bergenshallen til filmmusikk i sin forestilling «Film On Ice». Alle klubbens løpere var med, fra konkurranseløpere i ulike aldre og på ulike nivåer til skøyteskolebarn, aspiranter, ungdomsgruppe og voksengruppe. Showet hadde en fin blanding av gruppenummer, soloinnslag og en duo. Sistnevnte var en duo til musikk fra filmen «Chicago» fremført av springsløperne Hedda Aarevoll og Zoë van der Mark, som vi ser på bildet over.

Gammel og ny filmmusikk

Vårshowet inneholdt både gammel og ny filmmusikk. Vi tar her med noen av innslagene i tekst og bilder. Først ut i showet var skøyteskolen. Her var barna kledd ut som dverger fra filmen «Snehvit og de syv dvergene». Dette var i sin tid Disneys første langfilm, og den kom ut første gang så tidlig som i 1937. Omtrent 90 barn i alderen 4 til 12 år har gått på skøyteskolen denne sesongen. For noen barn er dette en mulighet til å lære seg å gå så godt på skøyter at de kan briljere litt for klassekamerater, eller bare ha det gøy på isen. For andre er dette begynnelsen på en lang og spennende kunstløpkarriere.

Noen av skøyteskolebarna utkledd som dverger. Foto John Skogheim.

Minions. Foto Hans Petter Vestre.

Aspiranter og ungdomsgruppen danset til «Happy» fra filmen «Minions» – en glad gjeng i sine flotte kostymer nær opptil filmen. Dette er en amerikansk animasjonsfilm fra 2015. Minions er små gule dyr som tjener superskurker.

Fra venstre Amalie Rong Hansen, Vanessa Gjerde og Silja Anna Skulstad Urang danset til The Mask. Foto John Skogheim.

Tre av klubbens juniorløpere, Amalie Rong Hansen, Vanessa Gjerde og Silja Anna Skulstad Urang, danset til «The Mask». Det er en film fra 1994 som handler om en kjedelig bankmann som finner en maske med magiske krefter som forvandler ham til en morsom og hemningsløs person som blant annet danser bedre enn Fred Astair.

Noviceløperne som suicide squad. Foto Hans Petter Vestre.

Noviceløperne hadde et innslag knyttet til den amerikanske superheltfilmen «Suicide Squad» fra 2016. Foran fra venstre ser vi Tiril Omholt, Edle Marlene Hauge Kjellsen (fra Landås), Malene Johansen Trengereid (bronsevinner i novice i Landsmesterskapet 2017) og Ingrid Louise Vestre (gullvinner i novice i Landsmesterskapet 2017). Bak fra venstre finner vi Frida Sagberg, Ann-Charlott Dimcevska, Karen Koller Løland (gullvinner i debs i Landsmesterskapet 2017) og Ellen Lerum.

Skumle zombier og skjeletter. Foran fra venstre Anna Utskot Vaksdal, Vivian Revheim Skrede og Daniil Valanov. Foto Hans Petter Vestre

I Bergenshallen viste det seg også skumle skjeletter og zombier inspirert av den amerikanske filmen «Corpse Bride». På isen under dette nummeret var både oppvisningsløpere, cubs og springs.

Debsløpere danset til Singing in the Rain. Foran ser vi Esther Raddum. Bak f.v. Irina Karen Astorga (Landås), Megija Gutmane, Marie P. Hystad og Ingrid Sagberg. Foto John Skogheim.

«Singing in the Rain» er alltid aktuell i Bergen. Klubbens debsløpere stod for dette innslaget.

Malin Haaras solo til Vaiana. Foto John Skogheim.

Flere av klubbens løpere hadde solonummer. En av disse var Malin Haara som gikk sin solo til musikk fra filmen «Vaiana». Dette er Disneys nyeste tegnefilm fra 2016 og nummer 56 i rekken av animerte eventyrfilmer. Malin er 15 år og debsløper.

Vårshowet markerte slutten på konkurransesesongen for løperne i Bergen Kunstløpklubb. Nå begynner videre trening mot ny sesong. Bergenshallen stenger før påske, og klubben vil leie istid på Vestkanten fremover våren. Deretter reiser de fleste løperne utenlands på sommerleire.