Luther-fest i Fridalen kirke 23. april

Fridalen kirkes guttekor med sin dirigent Knut Christian Jansson, kantor i Fridalen kirke. Søndag 23. april deltar de på Luther-fest i Fridalen kirke.

Søndag 23. april blir det Luther-fest i Fridalen kirke ved blant andre Fridalen kirkes guttekor. Koret består av 38 sangglade gutter fra hele søndre bydel, og er med det et av de største guttekorene i landet med kirkelig tilhørighet.

Guttene har fått med seg et knippe supre musikere fra Harmonien, Collegium vocale Bergen og en strålende solistkvartett av profesjonelle sangere. De fremfører to Bach-kantater bygget på Luther-salmer: Christ lag in Todes Banden og Ein feste Burg ist unser Gott.

I tillegg synger guttene to tradisjonelle Luther-salmer: Vår Gud han er så fast en borg og O, store Gud vi lover deg. Disse har de pakket inn i et techno-inspirert lydbilde hentet fra populærmusikken. På denne måten ønsker de å vise Luthersalmenes slitestyrke og tidløse kvalitet.

Domkantor Sigurd Øgaard har komponert en ny salmemelodi til en av Luthers tekster. Denne fremføres også av guttekoret sammen med orkester. Konserten dirigeres av Knut Christian Jansson, kantor i Fridalen kirke.