Pallplass i alle klasser i Norgescup 1 for Bergen Kunstløpklubb

Debutanter i Springs, fra venstre Alfa Faannessen, Susanne T. Enehaug og Anna M. Skogheim.

Norgescup 1 i kunstløp ble i helgen arrangert i Siddishallen i Stavanger for klassene Basic, Junior og Senior. I klassen Basic tok Klara Arima Blitzner, fra Landås, tredjeplassen, kun 0,02 poeng fra andreplassen. Denne klassen går bare friløp, og det var 11 løpere med.

Silja Anna Skulstad Urang tok 2. plass i Junior.

I Junior kom Silja Anna Skulstad Urang på andreplass av 27 løpere fra hele landet, og lå på førsteplass etter kortprogrammet. Camilla Hannevig vant tredjeplass i Senior, og her var det tre løpere i aksjon.

I Norgescupen samler man poeng når man blir blant de 12 beste i hver klasse. I Basic kom Laura Baranauska på 8. plass og Maria Lægdene Næss, fra Årstad, på 10. plass. Ingrid Louise Vestre debuterte i Junior, og kom på 7. plass sammenlagt, men lå på andreplass etter kortprogrammet. Nytt denne sesongen er at man kan kvalifisere seg til Junior A, og begge juniorløperne klarte dette kravet. De er da samtidig kvalifisert til NM. Klara Arima Blitzner i Basic kvalifiserte seg til Landsmesterskapet.

Klara Arima Blitzner tok 3. plass i Basic i Norgescup1 2017. Lengst til høyre står Laura Baranauska og Maria Lægdene Næss.

Klassene Springs og Veteran konkurrerte også i det nasjonale stevnet, men ikke som del av Norgescupen. Bergen kunstløpklubb hadde tre debutanter med i Springs. Susanne Thorstensen Enehaug sikret seg 4. plass og Anna Mevold Skogheim 7. plass i klassen Springs under 13 år. Begge jentene er fra Årstad. I klassen Springs over 13 år kom Alfa Faannessen på 5. plass. Solveig Rørosgaard, fra Årstad, og May Linn Jakobsen tok henholdsvis første og andreplass i klassen Veteran sølv. I klassen Veteran bronse tok Thony Hannevig førsteplass.

Solveig Rørosgaard fra Årstad til venstre vant klassen Veteran sølv. I veteran bronse tok Thony Hannevig førsteplass.