Feirer 60-årsjubilanten Slettebakken skole

Rektor Arve Lønnheim lot seg overkjøre da FAU på Slettebakken skole arrangerte sykkeldag våren 2004.

De første elevene flyttet inn på Slettebakken skole i 1954, men 24. august 1957 ble skolen offisielt tatt i bruk. Derfor feirer man i 2017 60-årsjubileum. Onsdag 8. november mellom 17 og 19 markeres jubileet med velkomst i i gymsalen, saft og kaker og aktiviteter rundt om på skolen.

I 1954 ble første byggetrinn på Slettebakken skole tatt i bruk. Den lille paviljongskolen ble første skoleåret styrt fra Fridalen skole. De neste to skoleårene stod Landås skole for driften, og først i 1957 var hele Slettebakken skole klar, etter flere utbygginger. Arkitekt var Eystein Michalsen.

Når skolen i år feirer sitt 60-årsjubileum er det derfor året 1957 man tar utgangspunkt i. Hele skolen ble offisielt tatt i bruk 24. august 1957. Da hadde skolen om lag 500 elever fordelt på 17 klasser. Overlærer var Henry G. Brown. Han ønsket velkommen til en skole som allerede fra første dag hadde for liten plass med sine tolv klasserom.

Slettebakken-elever i 1957, da skolen ble offisielt tatt i bruk. Den gang var det fortsatt rene jente- og gutteklasser. Bak fra venstre: Karin Edvardsen, Reidunn Eikanger, Åse Walle, Elisabeth Ullebust, Britt Karin Skistad,Siri Stølen, Kirsten Johnsen, Eva Ågotnes, Åse Johansen?, Vibeke Lodtz, Ingebjørg Kristiansen, Torill Matre, Grethe Wenæs, Inger Helen Markussen, Toril O, Ima Grindheim, Hanne Britt “Grynet”, Berit Hatlem, Margrethe Thoresen. Grethe Johannessen, Vibeke Worren, Lisbeth, Randi, Anne Grethe Pedersen, Kirsti Monsen, Vivian Soltvedt, Reidunn Tuft, Torill Østgulen, Kari Sæle. Bildet er hentet fra nedlagte fotomuseum.origo.no.

Slettebakken skole 6.6.1963. Tredje byggetrinn var da oppført. På skoleplassen lå de midlertidige brakkene.  Gymsalen og helsebygget kom i 1966. Sletten Shopping Senter kom på marken på motsatt side av veien i 1964. Foto Widerøe’s Flyveselskap AS. Marcus, Billedsamlingen Universitetsbiblioteket i Bergen

Byens største skole

Den store boligbyggingen i Slettebakken-området utover på 1950-tallet gjorde at man måtte utvide skolen med to provisoriske paviljonger i 1958 og 1959, og man måtte også leie lokaler i barnehagen på Mannsverk.

I 1961 stod tredje byggetrinn klart til bruk. Dette ga skolen 13 klasserom, 8 grupperom og 6 spesialrom. I 1966 ble gymsalen og helsebygget tatt i bruk.

Toppåret for Slettebakken skole var i 1965, da skolen hadde 1350 elever og 53 lærere. I noen år var skolen var den største i Bergen. I 1970 ble femte og siste byggetrinn tatt i bruk.

De store barnekullene på 1950-tallet ble etter hvert voksne, og barnetallet gikk drastisk ned på Slettebakken. Skolen fikk ledige lokaler. I 1977 flyttet Avdeling for barn med tale-/språkvansker inn på Slettebakken skole. I den eldste delen har den engelskspråklige privatskolen International School of Bergen holdt til siden 1982. Øvrebø barnehage er også på skoleområdet.

Fra Annie-forestilling på Slettebakken skole våren 2004.

Wim stjal showet da elever og lærere på Slettebakken skole avsluttet skoleåret 2003-2004 i gymsalen.